Київ

Справу організатора та учасників «блогерських вечірок» передали до суду

582 0
Судитимуть організатора пʼяних вечірок т двох співучасників.
Фото: прокуратура Київської області

Фото: прокуратура Київської області

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників «блогерських вечірок», на яких займались сексуальним насильство. Про це інформують у пресслужбі відомства.

«Розслідуванням встановлено, що обвинувачені запрошували дівчат до орендованої в столиці квартири, де спільно розпивали алкогольні напої, доводячи останніх до  безпорадного стану. За їх участю вони виготовляли фото та відеозображення, у тому числі  порнографічного характеру. Відзнятий контент викладали у телеграм-канал і соціальні мережі, залишаючи принизливі дописи та коментарі», – йдеться у повідомленні.

Організатору вечірок інкриміновано вчинення сексуального насильства щодо трьох потерпілих, одна з яких на час вчинення злочину була неповнолітньою, а також виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру і хуліганство (ч. 2, 3 ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України).

Один з учасників обвинувачується у виготовленні, зберіганні й розповсюдженні зображень порнографічного характеру у змові з організатором, та хуліганстві, що супроводжувалось винятковим цинізмом, щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України).

Іншого учасника вечірок судитимуть за вчинення сексуального насильства щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 153 КК України).

«Зазначимо, що досудове розслідування завершено ще в червні поточного року і тоді ж стороні захисту, відповідно до вимог ст. 290 КПК України, відкрито матеріали для ознайомлення. Оскільки сторона захисту зловживала правом на захист, затягуючи час ознайомлення, прокурори тричі зверталися до суду з клопотанням про обмеження строків ознайомлення», – додали у прокуратурі.

Нагадаємо, наприкінці січня в інтернет-мережі з’явилися фото та відео з вечірок, де молоді люди вживають алкоголь і кривдять та принижують дівчат. Історія, що відбулася в столиці, набула розголосу після публікації  ведучої «Телебачення Торонто» Ярослави Кравченко в Instagram.

1 лютого правоохоронці встановили особи організаторів вечірок і навідалися до них з обшуком. Пізніше стало відомо, що двом молодикам оголошено про підозру, а ще шістьом вручено повістки до армії. 28 березня Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід двом підозрюваним у справі про «п’яні вечірки» до 1 травня. Двох фігурантів випустили під заставу.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!