росія планує в себе теракти, щоб звинуватити в них Україну

1034 0
Ці теракти можуть подавати як помсту українців за Бучу і Краматорськ.
російські військові/getty images

російські військові/getty images

Російські спецслужби планують здійснити теракти на території рф для нагнітання антиукраїнської істерії. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Вони планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму», – заявив начальник ГУР Міноборони генерал-майор Кирило Буданов.

Він переконаний, що провальне виконання плану з мобілізації в росії змушує путінський режим пускати в дію брудні сценарії, щоб емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше його консолідувати проти українців. 

«Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину «звірств українських націоналістів». 

Читайте також: Лавров назвав нову мету «спецоперації» в Україні

Можливо також, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення. 

Буданов додав, що в прикордонних із Україною Бєлгородській та Курській областях росіяни активно риють окопи та нагнітають паніку. 

Нагадаємо, Росія активно готується до партизанської війни на своїй території. Мова йде про посилений нагляд за залізницею. Російське керівництво побоюється схожого партизанського протистояння з Білоруссю, де активісти, щоб завадати перекиданню зброї в Україну, руйнували залізничні шляхи. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!