Розвідка про можливі провокації РФ на 9 травня та погіршення погоди на Львівшині. Підсумки доби

812 0
Нині 8 травня та 439 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Ситуація на фронті: 6 травня внаслідок чергового обміну полоненими додому вдалося повернути ще 45 українських захисників, з яких 42 – оборонці «Азовсталі». Серед них був також офіцер полку «Азов» Василь Савицький, цю інформацію підтвердили у Стрийській РДА. Раніше стало відомо, що серед звільнених бійців був очільник львівського «Азову» Святослав Сірий.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих ділянках фронту відбито його 55 атак. Тривають важкі бої за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження противника, а також один – по зенітно-ракетному комплексу. Уражено 2 пункти управління та 3 склади боєприпасів ворога. Знищено 2 ударних та 6 розвідувальних БпЛА.

Уночі 8 травня ворог знову атакував Україну іранськими дронами «Shahed». 35 із 35 дронів було збито нашими захисниками. Рф також завдала 16 ракетних ударів, зокрема по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Крім того, зафіксовано 61 авіаційний удар та 52 ворожих обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирного населення.

Читайте також: Коригувальник вогню по Яворівському полігону роками служив російській пропаганді. Він допомагав російським ЗМІ у створенні пропагандистських матеріалів про Україну.

Ключові події:

1. Росія, щоб звинуватити ЗСУ, може готувати провокації 9 травня не лише в Україні. «Починаючи з 2014 року, окупанти використовують подібного роду провокації і не виключено, що і зараз ми з цим стикнемось. У цій ситуації провокації можуть бути спрямовані російськими спецслужбами проти російського цивільного населення і приурочені до певних дат, наприклад, 9 травня», – зазначив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Водночас Андрій Юсов припустив, що росіяни можуть спрямувати провокації і проти білорусі: така російська «операція під фальшивим прапором» може мати на меті втягнути білоруську армію у війну проти України.

2. ІІ рівень небезпечності. Синоптики попередили про погіршення погоди на Львівщині. 8 травня погода на Львівщині буде хмарною та прохолодною. Дощ – вночі та вранці помірний, вдень невеликий. Температура вночі 1 – 6° тепла, удень 7 – 12° тепла. 9-10 травня на Львівщині вночі та вранці заморозок -0 – -5º. У Львові морозок -0 – -2º (ІI рівень небезпечності, помаранчевий);

3. Три школи, які зобов’язали звести одного із забудовників у Львові, ще не збудували. На засіданні виконкому Львівської міськради 5 травня обговорили питання дотримання соціальних зобов’язань компанією «Будівельна корпорація «Ріел». Йдеться, зокрема, про три проєкти компанії, у яких, згідно з містобудівними умовами та обмеженнями, передбачено зведення соціальної інфраструктури – шкіл та дитячих садочків, однак жодну зі шкіл ще не збудували.

Читайте також: Львівська гімнастка виборола срібло на міжнародному турнірі. Срібло Христині Пограничній дісталося за сумою багатоборства. Ціна медалі – 122, 350 бала. Більший бал був лише у багаторазової призерки чемпіонату світу – болгарки Стіліані Ніколової;

4. Від нині у Львові не курсуватиме тролейбус через ремонт проспекту Чорновола. З понеділка, 8 травня, з 8:00 і включно до п’ятниці, 12 травня, ремонтуватимуть ділянку просп. Чорновола – від вул. Під Дубом до вул. Хімічної. На час робіт не курсуватимуть тролейбуси № 33;

5. Рай на землі. Де у Львові побачити унікальні фрески Розена. Вірменська церква є однією із візитних листівок Львова. Зокрема, вона примітна через розписи відомого художника XX століття Генріха Розена, які оздоблюють приміщення храму. Проте мало львів’ян знає, що розписи Розена також представлені у каплиці, яка зараз названа на його честь.

Tvoemisto.tv ще раніше спілкувалося із отцем Ігорем Гнюсом із Домініканського ордену про фрески, які малював Генріх Розен у каплиці, тож пропонуємо відвідати місце, повз яке проходить маршрут практично всіх екскурсій.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!