У Львові оголосили збір коштів для викупу стадіону «Торпедо»

1972 0
Для викупу стадіону «Торпедо» потрібно зібрати ще 7 мільйонів гривень. Благодійний фонд запевняє, що після викупу подарує стадіон місту.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

У Львові оголосили збір коштів для викупу стадіону «Торпедо», що на вул. Золотій, який потрапив у власність банку «Львів». Засновники благодійного фонду запевняють, що після викупу подарують стадіон громаді. Зібрати потрібно ще 7 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 23 грудня, під час сесійного засідання Львівської міської ради повідомив депутат Львівської міської ради Сергій Івах, він разом із депутатом обласної ради ініціювали збір коштів.

«Декілька місяців тому мені стало відомо, що з’явились охочі викупити цей стадіон у приватну власність. Тому, щоб його зберегти, ми заснували благодійний фонд «Громада і справедливість». Після перемовин з банком «Львів» дійшли згоди – благодійний фонд уклав з банком договір купівлі-продажу. В умовах – ціна продажу 7,5 млн грн. Фонд сплатив уже 500 тисяч, а до серпня 2022 року має сплатити 7 мільйонів гривень. Ми гарантуємо, що цей стадіон буде подарований громаді міста Львова», – каже Сергій Івах.

Читайте також: На антиаварійні роботи на стадіоні «Юність» у Львові виділять мільйон гривень

Він також запевнив, що фонд взяв на себе зобов’язання: після набуття права власності на об’єкт продажу цільове призначення земельної ділянки не будуть змінювати. Міський голова Львова Андрій Садовий у досить багатозначний спосіб закликав депутатів долучитись до збору коштів на стадіон.

«Кожен святий має своє минуле, а кожен грішник – своє майбутнє, і може мати дуже хороше майбутнє. Тому, велике прохання – долучайтеся. У нас з Сергієм Івахом були складні дебати щодо стадіону. Закон дещо обмежує повноваження міськради, але у співпраці з бізнесом можемо зробити багато», – зазначив він.

Читайте також: Стадіон Арена Львів опинився у фінансовій ямі

Восени цього року у Львові оприлюднили результати архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій, на стадіоні «Торпедо». Переможцем обрали проєкт колективу з Дніпра. Тож міський голова додав, якщо вдасться швидко підготувати робочий проєкт, реконструкцію можна провести за 2022-2023 роки.

Нагадаємо, що на сесії у березні 2019 року депутати проголосували за те, щоби місто викупило у банку стадіон «Торпедо». Оголошена вартість у 7,5 млн грн тоді викликала бурхливу суперечку у сесійній залі. Також у березні зареєстрували петицію про збереження та відновлення стадіону, у травні вона набрала необхідних 500 голосів.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, попередній власник стадіону заплатив ним кредит у банку «Львів». Додамо, що з 1980-х років поле стадіону «Торпедо» використовували як ринок радіо- та електротоварів. У 2008-му році для торгівлі виділили іншу ділянку на вулиці Кукурудзяній. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!