СБУ викрила аноніма, який повідомив про замінування у Львові

1618 0
Ним виявився 22-річний ув’язнений.
Фото: Поліція Львівської області (фото умовне)

Фото: Поліція Львівської області (фото умовне)

Служба безпеки України викрила псевдомінера, що надіслав завідома неправдиві дані про замінування у Львові. Ним виявився 22-річний ув’язнений, який перебуває в установі виконання покарань. 

Джерело: пресслужба управління СБ України у Львівській області

Використовуючи мобільний телефон, він повідомив про замінування об’єкту. Так, свою кримінальну діяльність він поповнив ще однією статтею Кримінального кодексу. Йому вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності, вчинене повторно) КК України.

Читайте також: У СБУ заявили про потужну хвилю гібридної війни

Станом на зараз спецслужба перевіряє зловмисника щодо можливої співпраці з ворогом, оскільки, за інформацією СБУ, до поширення хвилі псевдомінувань куратори країни-агресорки залучають саме неблагонадійних громадян. Також розпочали комплексну перевірку щодо можливих фактів причетності й інших осіб, які відбувають покарання у вказаному закладі, до скоєння таких злочинів.

Нагадаємо, що у Львові сьогодні вранці повідомили про замінування Голвного залізничного вокзалу та торгового центру. 

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!