Ще одну вулицю в центрі Львова зроблять пішохідною

10225 0
Відповідні знаки мають встановити до 21 жовтня
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

На вулиці Старій у центрі Львова з'являться знаки «Пішохідна зона», а також там планують встановити додаткові опори для освітлення. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 13 жовтня, на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. 

Напередодні вулицю, що позаду ринку «Добробуту», самовільно перекрили для руху. Оскільки нею не могли пройти пішоходи, а також проїхати екстрені служби, то самовільно встановлену огорожу демонтували. Водночас раніше у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» голова Галицької районної адміністрації Львова Андрій Зозуля уточнив, що автомобілі там не пускатимуть, оскільки це ризиковано.

Читайте також: У сквері в історичному ареалі Львова без погоджень будують кафе-бар

Додамо, що знаки «Пішохідна зона» встановити знаки мають встановити до 21 жовтня. Окрім цього, Львівсвітло має проаналізувати якість освітлення на вулиці і подати пропозиції для встановлення додатких опор.

Нагадаємо, що у Львові почали демонтувати частину ринку «Добробут», що розташований в центрі міста на вул. Старій, 3. Павільйони на верхній частині ринку зносять, бо вони залишились без орендарів через пандемію. Що буде далі на цій території, наразі загадка. Є інформація, що тут планують звести готель, хоча у міській раді це наразі заперечують. Якою була ця територія колись і чому її варто музеїфікувати, читайте в колонці львовознавця Петра Радковця. Тvoemisto.tv також з'ясувало, що знайшли археологи на цій території, що планували побудувати на місці «Добробуту» та що тут могло би з’явитися.

Додамо, що поруч із «Добробутом» тривають щонайменше дві будови, зокрема кафе-бар на площі Князя Осмомисла, 3 – площі Звенигородській, 4. Недобуд там стоїть із 2013 року. У вересні 2021-го виконком розглянув рішення про реконструкцію незавершеного будівництва. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев пояснив, що до відкоригованого проєкту кафе-бару зауважень немає. Будує його компанія ПП «Перлина Львова», яку пов’язують із родиною громадського активіста і кандидата в мери Львова Назарія Брезіцького. За даними з аналітичної системи YouControl, серед засновників ПП «Перлина Львова» вказані Брезіцька Галина і Котюк Борис. Компанія зареєстрована в селі Зимна Вода. У вересні 2020 року фігурувала в скандалі з будівництвом кафе поблизу «Добробуту».

Ця ж компанія зводить ще одну будівлю на площі Князя Осмомисла, 3а. Там також планували кафе-бар. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень на неї не видавали. У жовтні 2020 року Галицький районний суд зупинив будівельні роботи за цією адресою.

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!