Від ЛОВА і мерії вимагають більше допомагати ЗСУ та як перейменують Червоноград. Підсумки доби

1415 0
Нині 4 листопада та 619 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 66 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 16 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено станцію РЕБ, радіолокаційну станцію, 2 склади боєприпасів, 10 ворожих артилерійських засобів.

Читайте також: Зеленський анонсував посилення роботи ППО на Львівщині. «Посилюємо ППО. Посилюємо мобільні вогневі групи. Усвідомлюємо, що з наближенням зими російські терористи будуть намагатись завдавати більше шкоди. Будемо відповідати ворогу. Потужно».

Та: Данілов прокоментував слова Залужного про нові підходи у війні з росією. «Маємо доволі складну ситуацію. І тому я думаю, що генерал Залужний має рацію. Ми неодноразово про це говорили, в тому числі на засіданнях Ставки, що треба нові підходи».

А також: США оголосили новий масштабний пакет військової допомоги Україні. Що до нього увійшло. Ще 300 мільйонів доларів виділили із коштів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) для зміцнення протиповітряної оборони України в довгостроковій перспективі.

Ключові події:

1. «Ганьба!» У Львові понад сотня пікетувальників мітингували під міськрадою і ОВА. Мітингуючі під час ходи вимагали зменшити некритичні витрати, збільшити підтримку ЗСУ та відсторонити голову Львівської ОВА від виконання обов’язків.

«Наш меседж простий – потрібно більше допомагати армії. Зараз ми віддаємо на армію лише 2% бюджету», – зазначив волонтер та один із організаторів пікету Святослав Літинський.

Читайте також: Львівська ОВА фінансує подкаст вартістю понад 16,5 тис грн за епізод. Таких епізодів заплановано 12.

Та: Скільки заробив Садовий і його заступники у листопаді. Найбільшу зарплату у листопаді отримав перший заступник мера Львова;

2. Як проголосували мешканці за перейменування Червонограда. Найбільшу кількість голосів віддали за перейменування міста Червоноград на Червоноград.

У коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова спеціальної робочої групи Тарас Тирко повідомив, що 9 листопада відбудеться засідання спеціальної робочої групи на якому представлять звіт голосування. Після громадського обговорення перейменування має затвердити міська рада, районна рада та обласна рада. Потім нову назву міста подадуть на розгляд Верховної Ради.

Читайте також: У Львові демонтують пам’ятник космонавтці. Завершують підготовку усіх документів.

Та: Київрада передала під забудову 200-річну пам’ятку на Набережно-Хрещатицькій. Ймовірно, забудовник піде в суд, щоб зняти охоронний статус з пам’ятки;

3. Під Києвом можуть побудувати новий завод. Представники бізнесу з Південної Кореї розглядають можливість налагодити виробництва у Білій Церкві.

Читайте також: ЛМР програла суд облраді за десяток будівель закладів охорони здоров’я. Окрім цього, з міської ради стягнуть понад 217 тис. гривень судових зборів;

4. Очільник київського метрополітену розповів, що з будівництвом метро на Виноградар. Коригування проєкту, яке мали завершити в серпні, триває.

Читайте також: На приміських маршрутах Львівщини запрацювала безготівкова оплата. Область стала першою в Україні областю з електронною формою оплати.

Та: У Львові запрацює новий автобусний маршрут. Як він курсуватиме. На лінію виїде 4 великі низькопідлогові автобуси маршруту №49А, сполученням пл. Двірцева – Рясне-2;

5. У Львові УГКЦ усунула настоятеля церкви, де зняли кліп Соловій і Жадан. Отець був парохом церкви святого Андрія з 10 травня 2001 року до 1 листопада 2023 року.

Читайте також: Львівську письменницю Вікторію Амеліну посмертно нагородили у номінації книжкової премії. За те, що продовжує поєднувати людей і спільноти невидимими містками, за створені можливості та задані напрямки, якими продовжує рухатися українська культурна спільнота.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!