Київ

У НАЗК розповіли, хто з нардепів подав декларації за 2022-й. Таких - 4%

658 0
За 2021 рік лише 8% народних депутатів добровільно подали декларації, за 2022 рік – їх вдвічі менше.
Фото: Соцмережі

Фото: Соцмережі

Минулого тижня декларації про свої доходи подали 35 народних депутатів, серед них спікер Руслан Стефанчук, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик, також у «процесі подання» звітів перший заступник голови ВРУ та колишній лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко. Про це повідомили в громадському Руху ЧЕСНО.

Нагадаємо, що через війну подання декларацій публічними службовцями до НАЗК за 2021 та 2022 роки є поки добровільним.

Однак, як відомо, однією з умов МВФ надання кредиту Україні є відновлення обов’язкового декларування. Наразі у Національному агентстві з питань запобігання корупції кажуть, що очікують на якнайшвидше ухвалення законопроєкту №8071 та відновлення  обов’язкового декларування. 

Оскільки публічна частина Реєстру декларацій наразі закрита та для того, щоб всі охочі могли бачити динаміку декларування, НАЗК запустило лічильник подання декларацій за 2021 та 2022 рік.

 

Як ми повідомляли раніше, у Київському метрополітені закликали депутатів Верховної Ради встановити відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, які належать до критичної інфраструктури.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!