Київ

Скандал через домагання у поїзді Львів – Київ. Провідник відмовився пересадити жінку в інше купе. Версії сторін різняться

1340 0
Жінка розповідає, що звернулася до провідника, але той відмовив пересадити її в інше купе до жінок та має власну версію конфлікту. В «Укрзалізниці» продовжують вести службове розслідування.
Умовне фото / УЗ

Умовне фото / УЗ

Пасажирка «Укрзалізниці» Євгенія Карпюк заявила, що до неї чіплявся сусід по купе в поїзді Львів – Київ. За її словами, пасажир робив натяки сексуального характеру. Відповідний допис жінка зробила в соцмережах. 

Жінка стверджує, що звернулася до провідника, але він відмовився пересадити її в інше купе до жінок.

Мешканка Київської області розповіла про інцидент на своїй сторінці в Instagram. Євгенія пояснила, що 8 червня сіла на потяг до Києва у Хмельницькому, у її купе вже спав чоловік. Інші місця були вільні.

«Він прокидається і говорить: „О, Бог послав мені жіночку. Можна вас потім поцілувати? Ви така маньяческая…“» – стверджує пасажирка.

За її словами, тоді вона взяла свої речі і відповіла, що зараз йде до провідника, а потім викличе поліцію. Пасажир заявив, що вона може нікуди не йти, адже він сам «полковник у відставці».

Жінка стверджує, що одразу звернулася до провідника. Утім, він не відреагував належним чином.

«Коли я підійшла до нього і сказала, що в мене в купе неадекватний чоловік з натяками сексуального характеру, і попросила мене кудись пересадити, він відмовив. Потім, коли мене прихистили дівчатки з сусіднього купе, він підійшов і вимагав здати йому постільну білизну за дві години до мого прибуття. Я взагалі не зрозуміла, чому я повинна була це робити за дві години до Києва. А потім він зайшов до нас в купе, де були тільки дівчатка, і сказав: „Скоро таких кіборгів з війни повернеться дуже багато, і у них у всіх кукухою буде не все гаразд, і такі ситуації будуть траплятися на кожному кроці“», – стверджує пасажирка.

Євгенія зазначила, що провідник запропонував пересадити її до іншого купе, в якому також їхав один чоловік, тому це не вирішувало ситуацію. Водночас в вагоні ще були вільні місця. Пасажирка каже, що збиралася стояти в коридорі 4,5 години, які залишилося їхати до Києва.

«Троє дівчат мене просто врятували, пустили до себе в купе. Єдині люди, які відреагували в вагоні. Їхала частково на чужому ліжку, частково на своїй валізі», – розповіла пасажирка.

Пізніше, чоловіка, який їхав у купе, впізнали підписники Євгенії в Інстаграм. Жінка зазначила, що пасажир їхав зі Львова до Києва без жодних речей.

«Він зі Львова. Навіть район, де живе, знаємо. У Львові він себе теж поводить неадекватно. Дуже сподіваюсь, що його впізнали і його родичі також», – каже пасажирка.

Після інциденту жінка звернулася зі скаргою до Укрзалізниці. Вона вважає, що провідника мають покарати.

Що кажуть в Укрзалізниці
 

З Євгенією Карпюк зв’язалися працівники Укрзалізниці та повідомили, що зареєстрували скаргу і розберуться у ситуації. Їй також пояснили, що провідник після будь-якого звернення зобов’язаний змінити пасажиру купе, вагон або, якщо все забите, надати своє місце.

Згодом в «Укрзалізниці» прокоментували інцидент у потязі Львів-Київ. Там вказали, що поїзна бригада розповіла свою версію конфлікту. За словами провідника, усе почалося з того, що пасажирка спілкувалася російською мовою. Пасажирка це спростовує і стверджує, що про мову в вагоні навіть не йшлося.

«Укрзалізниця прагне неупередженого розгляду причин виникнення конфлікту між пасажирами. Якщо версія поїзної бригади про те, що причиною конфлікту між пасажирами стало спілкування пасажирки російською мовою, не підтвердиться, і виявиться, що пасажир дійсно чіплявся до іншої пасажирки й провідник не вжив відповідних дій, до нього буде застосовано дисциплінарні заходи», – йдеться у повідомленні УЗ.

Сама ж пасажирка, Євгенія Карпюк, вже відреагувала на публікацію «Укрзалізниці». За її словами, провідник почав «викручувати» ситуацію. «Дуже цікава спроба», – написала жінка на своїй Instagram-сторінці.

Вона зазначила, що починала розмову з пасажиром та провідником українською. Як продовжувала говорити з ними у стані стресу, каже, не пам'ятає. Утім, підкреслила, що в потязі мова про це не йшла.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» в пілотному режимі відкрила продаж квитків до жіночих купе. Така послуга буде доступна на чотирьох рейсах далекого сполучення, які є серед лідерів за кількістю зареєстрованих конфліктних випадків від початку року. Придбати квитки вже можна через мобільний застосунок.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!