Київ

Сторожа поліклініки у Деснянському районі, якого судять за закрите укриття, відпустили під домашній арешт

739 0
Прокурор наполягав на тому, що рішення про арешт законне і його потрібно залишити в силі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київський апеляційний суд відпустив під нічний домашній арешт сторожа поліклініки № 3 Вадима Мошкіна, який 1 червня під час обстрілу столиці не відчинив укриття. Про це повідомляє видання «Ґрати».

Адвокат сторожа Сергій Моргун просив відпустити Мошкіна під особисте зобовʼязання. Прокурор Денис Тимошенко наполягав на тому, що рішення про арешт законне і його потрібно залишити в силі.

Нагадаємо, біля поліклініки внаслідок нічної ракетної атаки рф у Деснянському районі міста загинула 33-річна жінка та 34-річна мати з 9-річною донькою. Столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.  За словами місцевих мешканців, не тільки в трагічну ніч, а і раніше їм неодноразово відмовляли у відкритті дверей до сховища під час повітряної тривоги вночі.

У справі про закрите укриття правоохоронці затримали сторожа Вадима Мошкіна, який мав його відкрити. Також, як з'ясувалося,  Мошкін потрапив у поле зору правоохоронних органів задовго до трагічних подій. Ще в лютому від СБУ до прокуратури надійшли матеріали про діяльність на території Деснянського району групи осіб, які називають себе «Всесоюзне об’єднання виборців народів СРСР» або «Киевский городской комитет кредиторов СССР» і які навіть під час повномасштабного вторгнення Росії підтримували ідеї приєднання України до РФ. Координатором вказаних організацій є дружина підозрюваного охоронця. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!