Київ

Студенти КПІ створять та виведуть на орбіту наносупутник, який стежитиме за озоновим шаром Землі

513 0
Цього року столичні студенти успішно вивели один наносупутник на орбіту.

Цей проєкт студенти КПІ виконуватимуть спільно з польськими колегами. Апарат оснастять спеціальною оптикою, з допомогою якого він стежитиме за озоновим шаром Землі. Про це повідомили на сторінці КПІ імені Ігоря Сікорського.

КПІ нагадало, що цього року студенти вивели черговий наносупутник на орбіту. І нині розробляють одразу два нові супутники.

Нагадаємо, у США 3 січня ракета Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска вивела на орбіту наносупутник PolyITAN-HP-30. Його створили науковці КПІ за бюджетні кошти.

Наносупутник забезпечить реалізацію наукового експерименту з дослідження ефективності функціонування теплових труб (heat pipes) різних конструкцій як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів.

ТЕГИ: київ, КПІ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!