Центр обслуговування пасажирів у Львові відкриють у травні. Фото, відео

6803 0
У цокольному приміщенні буде сервісний центр для користувачів громадського транспорту.
Фото: Тараса Бабенчука

Фото: Тараса Бабенчука

Центр обслуговування пасажирів, що на вулиці Горбачевського, 10, запрацює у травні. Там досі проводять ремонт, хоча відкрити його планували ще восени 2020-го. Про це під час стріму на Тvoemisto.tv повідомив начальник служби комерційної та сервісної роботи ЛКП «Львівавтодор» Станіслав Андрашко.

«У квітні мають бути завершені додаткові роботи і основні. Потім стандартна процедура здачі об’єкту. Відкриття буде у травні», – зазначив він.

Центр обслуговування пасажирів мали відкрити ще торік у жовтні. Але під час ремонту як всередині, так і при реставрації фасаду, виникли проблеми. Підрядник каже, що довелось виконувати додаткові роботи, яких ні у проекті, ні, відповідно, у кошторисі не було.

«Як ми починали реставрацію, то в ході цього виявили потребу у виконанні додаткових робіт, які не були передбачені. Згодом виникла затримка із їх оформленням. Найближчим часом укладемо договір на додаткові роботи. Також виникли питання стосовно обладнання. Тут складні системи зв’язку, обладнання потрібно було досить довго чекати, повністю все комп’ютеризоване», – розповів представник підрядника «Центр Комплекс» Андрій Гавалко.

Читайте також: У Львові біля Центру обслуговування пасажирів зрізали дерева

Облаштовуючи територію довкола центру, підрядник зрізав кілька дерев. Станіслав Андрашко каже, що це були «посохлі» хвойні дерева. «Управління екології дало висновок, що дерева в аварійному стані», – зазначив він.

Втім, він не уточнив, чи мав підрядник дозвіл на їх зрубку. 

ЛКП «Львівавтодор» отримав приміщення на вулиці Горбачевського, 10 площею 495,7 м кв в оренду на три роки ще у 2018 році. Тому Станіслав Андрашко каже, що будуть звертатися в управління комунального майна ЛМР, аби продовжити термін оренди.

У приміщенні буде знаходитися сервісний центр для пасажирів. Також функціонуватиме кол-центр. Триповерхова будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення, їй понад сто років.

«У цокольному приміщенні буде сервісний центр для користувачів громадського транспорту. Частина меблів завезена, частину ще докуповуватимемо. Ми опрацьовуватимемо заяви від пільгових категорій населення. За попередніми підрахунками, у Львівській ОТГ є 255 тисяч пільговиків без врахування учнів і студентів. Подати документи можна віддалено. Але отримати квиток можна буде лише у сервісному центрі», – додав Станіслав Андрашко.

Він також розповів, що є можливість подати документи на отримання пільгового електронного квитка в електронному форматі через електронний кабінет мешканця. 

«Також підрядник у травні має підготувати веб-портал, який буде використовуватись для продажів продуктів Лео карт. А також на ньому буде можливість подачі документів на отримання пільгового електронного квитка», – каже Станіслав Андрушко.

На реконструкцію будинку «Центру обслуговування пасажирів» на вул. Горбачевського, 10 у Львові хочуть залучити ще понад 2 мільйони гривень. Відповідний тендер з’явився на сайті електронних продажів Прозоро 12 березня. Раніше на роботи у центрі виділяли понад 6 мільйонів гривень.

Станіслав Андрашко каже, що попередній договір передбачав нанесення фарби поверх старого оздоблення, втім згодом довелось знімати стару штукатурку та рівняти стіни.

Читайте також: Коли у Львові відкриють Центр обслуговування пасажирів 

Нагадаємо, що Центр обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського, 10 мали відкрити на початку жовтня 2020 року. Там планували розпочати тестування електронного квитка для розрахунку за проїзд у громадському транспорті міста. Однак станом на 15 жовтня минулого року Центр не відкрили, оскільки тривав ще ремонт.

18 березня Львів отримав першу партію тестових валідаторів для електронного квитка від чеської компанії Мікроелектроніка.  Наразі місто отримало 30 систем електронного квитка, які будуть встановлені на 30 транспортних засобах.

Масове встановлення валідаторів для загального користування почнеться у львівському транспорті в травні-червні, а тестове використання на окремих маршрутах планують запустити з серпня-вересня.

На всій території Львівської ОТГ діятиме єдиний тариф на електронний квиток у громадському транспорті. Разовий квиток коштуватиме орієнтовно 10-15 грн, місячний абонемент із безлімітною кількістю поїздок – від 300 до 500 грн. 

Вікторія Савіцька

Фото і відео Тараса Бабенчука

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!