На правах реклами

У Брюховичах громадський нагляд за побудовою реабілітаційного центру координує один з командирів Маріуполя

6806 0
Прогнозований термін будівництва – два роки. На зведення цього реабілітаційного центру будівельна компанія виділила 1,7 млн євро.

У серпні цього року у Львівській громаді розпочали будівництво ще одного сучасного реабілітаційного центру. Зводять його за прикладом Unbroken у рекреаційній зоні селища Брюховичі. А громадський нагляд за роботами очолює Сергій Волинський («Волина») – майор ЗСУ, виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, учасник оборони Маріуполя та ініціатор створення БО «БФ «Сталеві».

У четвер, 14 вересня, Сергій Волинський разом з головою благодійного фонду «Сталеві» Тетяною Харько та представниками компанії Sensar відвідали будмайданчик у Брюховичах на вул. Широкій, 2. Саме там було підписано меморандум, в якому зафіксували участь та відповідальність сторін у цьому проєкті. Сергій Волинський координує громадський нагляд побудови реабілітаційного центру у Брюховичах, аби той відповідав усім сучасним вимогам реабілітації та забезпечував потреби військових.

Благодійний фонд «Сталеві» був створений саме за ініціативи Волини для всебічної мілітарної та медичної допомоги морським піхотинцям. Цей рід військ виконує надскладні бойові задачі по всій лінії зіткнень, тому кількість морпіхів, що отримала поранення та потребує лікування і реабілітації є вкрай високою.

«До «Сталевих» звертаються морські піхотинці, що потребують реабілітації. Особливо зараз, під час контрнаступу, звернень більше, ніж можливостей.

Поки найкращі люди України платять найвищу ціну своїм здоров’ям та життям, ми маємо шукати шлях реабілітації тих, хто цього потребує та потребуватиме.

Спільний проєкт з Unbroken, майбутній реабілатаційний центр від Sensar, додає впевненості та оптимізму, що можливостей для допомоги у «Сталевих» стає більше», – відзначила голова фонду «Сталеві» Тетяна Харько.

Напередодні представники будівельної компанії та благодійної організації зустрілися з головним лікарем Національного центру реабілітації Unbroken («Незламні») та на власні очі подивились, як працює центр, обговорили медичне обладнання та лікарський штат. Усе для того, щоб застосувати найсучасніші практики у майбутньому реабілітаційному центрі в Брюховичах.

«Я радий, що ми маємо змогу втілити цей проєкт в життя. Sensar – це про соціально-відповідальний бізнес, тож ми намагаємось допомагати постраждалим від російської агресії, долучатись фінансово до будівництва шкіл, будувати реабілітаційні центри та всіляко брати участь у розбудові та розвитку України», – каже Марк Марченко, засновник, СЕО Sensar Development.

Зазначимо, Національний центр реабілітації Unbroken («Незламні») було відкрито у Львові у квітні 2023 року на базі Першого медоб’єднання Львова. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну тут вже пролікували понад 11 тис. поранених українців, з них – 350 дітей. Серед напрямів роботи центру реабілітації – реконструктивна хірургія, ортопедія та протезування. Людям не лише встановлюють протези, тут їх виробляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією.

Під час зустрічі «Сталеві» підписали меморандум з Unbroken про щомісячне лікування морських піхотинців у центрі.

З огляду на цей досвід та враховуючи потреби військовослужбовців, компанія Sensar Development має намір облаштувати сучасний реабілітаційний центр у Брюховичах. Прогнозований термін будівництва – два роки. На зведення цього реабілітаційного центру будівельна компанія виділила 1,7 млн євро.

Нагадаємо, у липні Sensar Development презентував оновлений та відкоригований проєктрозбудови ділянки на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах. Також компанія задекларувала готовність передати 10 мільйонів гривень на будівництво місцевої школи як внесок у розбудову соціальної інфраструктури Брюховичів.

Довідка:

Йдеться про ділянку з недобудованою школою в Брюховичах. 3 роки тому Брюховицька селищна рада безкоштовно передала цю теритрію ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця», яка планувала тут збудувати реабілітаційний центр для ветеранів АТО. Однак, по попередньому плану збиралися будувати торговий центр і житлові будинки. У лютому 2021-го року на ділянку наклали арешт у звʼязку з підозрою про незаконну передачу службовими особами селищної ради. В серпні цього року арешт з ділянки кінцево зняли та затвердили будівництво комплексу з апартаментів, комерційних приміщень та реабілітаційного центру. За проєкт взявся запорізький забудовник Sensar Development.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!