На правах реклами

Реабілітація та рекреація. У Львові показали оновлений проєкт забудови в Брюховичах на місці недобудованої школи

1328 0
Йдеться про ділянку, яку напередодні своєї ліквідації погодила Брюховицька селищна рада.

Повноцінний готель з басейном, апартаменти для тимчасового проживання не вище чотирьох поверхів, лікувально-оздоровчий центр для ветеранів та воїнів, приватний дитсадок та розробка джерел термальних вод, які, за попередніми даними геологів, є саме на цій ділянці.

Це передбачає оновлений та відкоригований проєкт від забудовника Sensar Development на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах на місці недобудованої школи. А ще 10 мільйонів гривень на будівництво місцевої школи як внесок у розбудову соціальної інфраструктури селища.

На публічну презентацію та громадське обговорення змін, яке відбулося у четвер, 13 липня, на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах, представники Sensar Development запросили місцевих мешканців, громадських активістів, представників влади та журналістів. Зустрілися просто на ділянці.

У компанії нагадують, що Sensar development зайшов у цей проєкт орієнтовно рік тому. Маючи юридичні підстави будувати, забудовник зіштовхнувся з громадським спротивом та негативною реакцією Львівської міської ради.

Як з’ясувалося, напередодні своєї ліквідації Брюховицька селищна рада погодила на вулиці Широкій, 2 щільну забудову багатоквартирного житла, торгових центрів та офісів. Не взяли до уваги, що тут є недобудована школа, яку Брюховицька сільрада «списала» своїм рішенням.

Натомість зі створенням Львівської ОТГ, а відповідно і ліквідацією Брюховицької сільради ситуація змінилась. Львів і громадськість були одностайні: у фактично рекреаційній зоні не можна зводити багатоповерхівки. Забудовник запевняє, що така ситуація стала для нього певним неприємним сюрпризом. Тож, навіть маючи на руках усі дозволи та документи, пішов на компроміс.

«Ми із Запоріжжя і маємо в своєму портфелі багато проєктів, три з яких добудували вже під час війни у місті за 40 км від лінії фронту. Маємо певний досвід в будівництві. І коли зіштовхнулись із такою ситуацією, а для нас це вперше за всі роки роботи, то вирішили дослухатись до бажань громади і піти назустріч, адже хочемо бути корисними в місті, яке нас прихистило, де зараз живемо, працюємо і будуємо. Війни в нашому житті достатньо, не хочемо ні з ким воювати. Хочемо будувати сучасні проєкти, які будуть відповідати всім потребам часу і людей», – зазначив під час зустрічі засновник і CЕО Sensar Development Марк Марченко.

Марк Марченко

Компроміс виглядає наступним чином: реабілітація, рекреація, соціальний внесок на будівництво школи, готель та апартаменти лише для тимчасового проживання.

Марк Марченко запевнив, що на ділянці не буде багатоповерхівок чи торгових центрів, як планували на початку. Проєкт повністю переосмислили і комерційну привабливість вирішили шукати у побудові та адмініструванні готелю. Таким чином щільність забудови ділянки зменшили до 20-25%, а ще – це дало змогу зберегти багаторічні дерева, яким загрожувала вирубка.

Готель з апартаментами теж не буде високим – на три, а в деяких корпусах чотири поверхи. Із басейном. Для готелю вже шукають міжнародного оператора – ведуть перемовини, зокрема, із «Хілтоном» та «Ріксусом».

На першому поверсі буде певна комерція і приватний дитячий садок.

Забудовник обіцяє збудувати реабілітаційний центр на 500 квадратних метрів і більше. Кажуть, що це буде своєрідним продовженням проєкту UNBROKEN, який активно розвиває Львів.

Оскільки будівельна компанія родом з прифронтового міста, то не з чуток знає, що таке ракетні обстріли. А тому тут прагнуть, щоб наші військові, які потребують лікування, могли якісно лікуватись і відновлюватись вдома, а не їхати за кордон.

Щодо термальних джерел, про які у Брюховичах багато говорять, але які поки що ніхто так і не облаштував, то Sensar Development вже проводить початкові роботи з вивчення ґрунту, щоб визначити термальний потенціал на цій ділянці. У разі позитивних висновків фахівців готові коригувати проєкт, адже це комерційно привабливий фактор.

Ще один момент – будівля недобудованої школи. За словами Марка Марченка, її стан аварійний і не підлягає відновленню:

«Тому ми фінансово долучимось до будівництва нової школи в Брюховичах. Бо нам не байдуже. Відповідний лист про 10 мільйонів гривень як соціального внеску вже найближчими днями скеруємо у Львівську міську раду».

Юрій Лукашевський

Таке оновлення проєкту від Sensar Development не пройшло непоміченим і у Львівській міській раді. За словами директора агломерації ЛМР Юрія Лукашевського, який відвідав презентацію Sensar Development у Брюховичах, «Львів – місто, яке надихає на добрі справи».

«Нагадаю, що йде мова про ділянку 3,7 га, на якій є недобудована школа і яку керівництво ексселищної ради безкоштовно передало громадській організації під забудову торгово-розважального центру та житла. Справа перейшла в русло судових спорів і тривала фактично до цього часу. Зважаючи, що були видані усі необхідні дозволи селищною радою, то результат судів вийшов не на користь міста. Проте забудовник вирішив оновити свій проєкт і підлаштувати його більше під потреби громади, а не свого бізнесу, а також добровільно долучитися до будівництва школи в Брюховичах».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!