У «Дії» українці можуть обрати фіналіста Нацвідбору на «Євробачення»

618 0
«Глядацький вибір» – одне з нововведень цьогорічного Національного відбору.
Умовне фото

Умовне фото

Українці зможуть обрати додаткового, одинадцятого фіналіста нацвідбору на пісенний конкурс «Євробачення» через опитування у «Дії». Про це повідомяє «Суспільне».

«Глядацький вибір» – одне з нововведень цьогорічного Національного відбору. Одинадцятий фіналіст, обраний через «Дію», боротиметься за право представити Україну на конкурсі в Мальме. Опитування триватиме з 15 до 21 грудня, долучитися можуть усі користувачі «Дії» від 14 років. Обрати можна буде з-поміж дев’яти виконавців: 

Щоб проголосувати, потрібно зайти в застосунок «Дія», в розділі «Послуги» обрати «Опитування» та віддати свій голос за одного з 9 кандидатів. Голосувати можна лише один раз, змінити свій вибір буде вже неможливо.

Читайте також: Україна візьме участь у Євробаченні-2024. Що зміниться

За результатами опитування сформують рейтинг: якщо учасник з найбільшою кількістю голосів через вагомі причини не зможе взяти участь у фіналі, до нього пройде наступний за списком претендент. Повний перелік фіналістів буде оприлюднено до 29 грудня

Фінал Національного відбору відбудеться 3 лютого 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору та представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

Читайте також: Львівський гурт увійшов у десятку фіналістів нацвідбору Євробачення

Зазначимо, що у листопаді Суспільне Мовлення оголосило імена та назви пісень 10 фіналістів Національного відбору на Євробачення-2024. До списку потрапили: alyona alyona & Jerry Heil, Drevo, INGRET, MÉLOVIN, NAHABA, NAZVA, SKYLERR, YAGODY, YAKTAK та Ziferblat. 

Додамо, 68-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться у травні 2024 року у шведському місті Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні «Мальме Арена» 11 травня. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник чи представниця від України, відбудуться 7 та 9 травня.

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!