Київ

У кількох приватних дитячих садочках Києва виявили кишкову паличку

790 0
Захворіло четверо дітей
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві виявили бактерії групи кишкової палички у двох приватних дитячих садочках Києва, де зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

За даними Держпродспоживслужби, захворіло четверо дітей, які відвідують заклади дошкільної освіти за адресами вул. Грузинська, 35-А та вул. Анни Ахматової, 35-Б. Усі діти були госпіталізовані.

За результатами лабораторних досліджень, у 10 із 20 відібраних змивів з об’єктів навколишнього середовища в першому садочку та у 8 із 20 відібраних змивів у другому садочку виявлено бактерії групи кишкової палички. Крім того, у другому садочку дві проби води не відповідали вимогам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Виявлені порушення становлять загрозу для життя та/або здоров`я дітей. Тому, Головний державний інспектор виніс Рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у цих закладах.

Крім того, Держпродспоживслужба направила листи:

  • на Департамент освіти й науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо вжиття заходів реагування;
  • на Дарницьке управління поліції Головного управління Національної поліції України у м. Києві щодо вжиття заходів реагування;
  • на Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо вжиття заходів реагування до постачальника готових страв (кейтеринг) ТОВ «Кідс Кейтеринг Київ».

 

Нагадаємо, через спалах гострої кишкової інфекції у дитсадках Києва й області тимчасово припинили роботу кейтерингової компанії, яка їх обслуговувала. У Держспоживслужбі кажуть, що продукти для них постачала кейтерингова компанія ТОВ «Кідс Кейтеринг Київ», яка обслуговує понад 20 дошкільних закладів міста.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!