Київ

Скандал у Києві з автохамом, який розмахував корочкою Генпрокуратури, отримав продовження

1623 0
Інцидент стався через евакуацію авто, яке було припарковане на зупинці громадського транспорту.
Микола Закриничний. Скріншот з відео інциденту

Микола Закриничний. Скріншот з відео інциденту

У Києві водій облаяв інспектора з паркування за те, що його машину евакуювали на штрафмайданчик. Автовласник представився працівником Офісу генерального прокурора та вимагав номер телефона працівника комунальної служби.

Відповідне відео було опубліковане в соціальних мережах. Повідомляється, що чоловік залишив машину біля зупинки громадського транспорту.

На записі можна побачити, що інспектор з паркування стоїть на вулиці біля евакуатора, коли до нього підходить чоловік і запитує, де його автомобіль. Комунальник відповідає, що машину забрали на штрафмайданчик у Подільському районі столиці.

Автовласник одразу попросив інспектора надати документи, а також одночасно показав посвідчення, ймовірно, працівника Офісу генпрокурора. Згідно з документом власника машини звати Микола Миколайович Закриничний.

Читайте також: скільки втратив Київ через безплатне паркування

Після цього водій запитав, чого його машину було евакуйовано, на що йому комунальник пояснив – транспорт стояв на зупинці громадського транспорту, що є порушенням ПДР. У відповідь на це Закриничний почав вимагати в інспектора номер телефону та нецензурно висловлюватись і зі словами: "Я не поняв, ви що, вообще ох**єлі, чи що?!"

Після цього водій сфотографував інспектора, а потім пішов у невідомому напрямку. Варто додати, що судячи з усього авто забрали з Контрактовій площі. Тобто що штрафмайданчик, на який, за словами комунальника, забрали машину (Набережно-Лугова), розташований за 20-25 хвилин ходьби від місця події.

На сайті Генеральної прокуратури України вдалося знайти інформацію про Миколу Закриничного. Він вказаний як "комендант відділу експлуатації будівель і споруд та соціального забезпечення управління матеріально-технічного забезпечення Департаменту інформаційних технологій‚ документального та матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури України".

 

У відомстві вже відреагували на ситуацію. У коментарі РБК-Україна представники ГПУ розповіли, що Микола Закриничний вже написав заяву про звільнення. При цьому у ГПУ наголосили, що чоловік не був прокурором.

«Повідомляємо, що громадянин, відео з яким було оприлюднено низкою ЗМІ, не був прокурором. В Офісі Генпрокурора він організовував роботу з утримання адмінприміщень, вів облік наявності майна та проводив його періодичний огляд», – розповіли в Генпрокуратурі.

«Наразі він вже написав заяву на звільнення і буде звільнений з органів прокуратури», – додали в відомстві.

Відомо, що подію, яка відбулася 5 квітня зареєстрували поліцейські Подільського УП. У коментарі Tvoemisto.tv нам підтвердили факт реєстрації провадження, наразі проводиться перевірка, щоб встановити всі деталі інциденту.

Додамо, у Києві тимчасово призупинено оплату паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс»  до завершення юридичних процедур, пов'язаних з оновленням договорів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!