Київ

У Києві на Пріорці демонтують модерністську зупинку. Замість неї з'явиться «ларьок з цигарками»

1350 0
Небайдужі кияни помітили, що на розі Вишгородської і Пріорської вулиць знищується унікальна модерністська зупинка.
Фото: Ukrainian Modernism / Facebook

Фото: Ukrainian Modernism / Facebook

У спільноті Ukrainian Modernism повідомили, що столичні комунальники демонтують модерністську зупинку.
 
«Київпастранс знищує унікальну модерністську зупинку заради ларька з цигарками. Необхідно негайно зупинити демонтажні роботи та повернути назад оригінальне дерев’яне оздоблення зупинки», – йдеться у Facebook-дописі спільноти.
 
За їх даними, був помічений розбір зупинки на розі Вишгородської та Пріорської, особами в комунальній уніформі, які вже здерли 70% дерев’яного покриття зупинки. У спільноті просять зупинити вандалізм та відновити зупинку в первісному вигляді:
 
«Зупинка має історичну, культурну та архітектурну цінність – вона є зразком архітектури модернізму і відображає дизайн малих архітектурних форм другої половини XX століття. До того ж вона створена за індивідуальним проєктом – таких більше немає», – зазначають у спільноті.
 
 

Активісти припускають, що на місці споруди з’явиться сірий МАФ, які з 2019 році «Київпастранс» почав встановлювати на зупинках транспорту, з відділенням під кіоски.

«Там зазвичай цигарки продають – так, це саме ті ларьки, які вам ввечері випалюють очі. Вони ставлять МАФи навіть там, де вже стоїть зупинка – як ось в цьому випадку. Що для міста важливіше – цигарки чи автентичний дизайн минулої епохи?», – наголошують в ініціативі.

Додамо, у Києві проводять ремонт трамвайних колій та облаштування скверу біля метро «Героїв Дніпра». Також там встановлять кінцеву зупинку й розворотне кільце трамваїв. Окрім цього, неподалік від зупинки планують встановити сучасну громадську вбиральню. Детальніше про облаштування зеленої зони читайте за посиланням.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!