Київ

У Києві оцифрували 70 000 зелених насаджень для онлайн-мапи дерев

670 0
Мапу викладуть у відкритий доступ після завершення дії воєнного стану.
Фото умовне

Фото умовне

У Києві продовжують роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на 11 липня у столиці оцифрували майже 70 000 зелених насаджень. Про це повідомили у КО «Київзеленбуд».
 
«Доступ до онлайн-мапи буде відкритий після закінчення воєнного стану, адже при «оцифровці» використовуються високоточні карти. Ресурс, який ми розробили спільно з командою Київ Цифровий міститиме фотографію кожного «оцифрованого» дерева та інформацію про його місцезнаходження, вид, діаметр стовбуру, висоту та стан», – розповів очільник «Київзеленбуду».
 
 
Додамо, торік у Києві попри воєнний стан висадили 5 994 дерев, понад 61 000 кущів та 7,3 млн квітів. Також у Київській міській раді змінили рекомендації по догляду за кронами дерев у столиці. Це стосується обрізання, яке здійснюють у тому числі непрофесійні організації, що призводить до пошкодження дерев та вразливості до шкідників. Норми, які діють зараз, визнали застарілими з огляду на європейський досвід.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!