Київ

У Києві працівник магазину відмовився говорити українською

914 0
Охоронець заявив, що не проти зустрічі з правоохоронцями
Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

У Києві виник черговий мовний скандал через працівника магазину «Конфіскат». Чоловік відмовився спілкуватися з покупцем українською. Про це повідомив громадський діяч з Одеси Дем'ян Ганул, опублікувавши відповідне відео.

Активіст стверджує, що охоронець магазину не реагував на зауваження та продовжував порушувати закон про мову, стверджуючи, що Київ – це нібито російськомовне місто.

Ганул уточнив, що інцидент стався у магазині  «Конфіскат», що на вулиці Академіка Кухаря, 8.

Коли охоронець отримав попередження, що інцидент потрапить у ЗМІ, а ним займеться СБУ, він сказав «хорошо», а потім вже частково українською «добре-добре, я ж нє возражаю».

Нагадаємо, із майже 1700 скарг, які уповноважений із захисту державної мови отримав за перші 5 місяців 2023 року, третина – зі столиці. 

Нагадаємо, зі столичної школи №235, що у Святошинському районі, звільнили вчителя фізкультури, який проводив урок російською мовою.

Раніше ми писали, що київський приватний університет, у якому проректор відмовився переходити на українську та погрожував студентці відрахування, може втратити ліцензію.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, мова

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!