Київ

У Києві створили мапу громадських вбиралень

581 0
Окрім розташувань, користувачі можуть дізнатися про стан, тип вбиральні і його балансоутримувача.

У Києві з'явилась онлайн мапа громадських вбиралень. Про це йдеться у публікації DOZORRO TI Ukraine.

Загалом у відповідь на запити, а також із доступних відкритих джерел DOZORRO зібрало інформацію про розташування 179 вбиралень з тих понад 300, про які зазначають у КМДА.

Крім того, вбиральні є на на ринках, у ТРЦ, гіпермаркетах, на АЗС, автостанціях, автовокзалах, вокзалах, підземних торгових просторах, а також у метро. Щоправда, туалети в метро у Києві призначені виключно для працівників метрополітену і стають загальнодоступними під час оголошення повітряних тривог — коли зали виконують функції укриттів, а вагони перестають рухатися. При цьому охочі скористатися вбиральнями йдуть туди лише у супроводі представників чергового персоналу станції. 

Тож автори мапи припускають, що з 300 комунальних вбиралень реально працюють до 100 (разом з тими, які відключені взимку). Цього явно недостатньо, адже за даними сервісу «‎Київ Цифровий», на початку серпня у місті мешкали 3,1 млн людей.

Відповідно до будівельних норм, на кожну тисячу жителів населеного пункту потрібно один санвузол у громадській вбиральні. Тобто зараз Київ повинен мати таку кількість вбиралень, які могли би обслужити понад 3000 людей одночасно.

З урахуванням туалетів у торгових і розважальних центрах, цілком можливо, що ця норма таки виконується.

«Та судячи з відгуків містян, збільшувати кількість вбиралень все одно треба — ремонтувати ті вбиральні, які не працюють, і будувати нові», - зазначають у DOZORRO.

Через Prozorro в Києві за останні 8 років обслуговування вбиралень замовили приблизно на 33,7 млн грн.

Дві третини цієї суми — 22,1 млн грн — пішли на оплату послуг з очищення, миття, технічного та іншого обслуговування вбиралень і біотуалетів.

На ремонт і будівництво нових вбиралень виділили 10,4 млн грн. Найбільше коштувало будівництво підземної громадської вбиральні на Андріївському узвозі — 4 млн грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!