Київ

У Києві відкрилася благодійна виставка «Квіти війни»

904 0
Організатори виставки мають мету – зібрати 1 млн гривень для парамедиків, які воюють на передових позиціях фронту.
Фото Софії Шовікової

Фото Софії Шовікової

У Києві в просторі «Peremoga» відкрилася благодійна виставка «Квіти війни», яка триватиме до 8 липня 2023 року. В експозиції представлені вражаючі кадри українського репортажного фотографа Едуарда Крижанівського, які передають миті бойової роботи українських артилеристів.

На фотовиставці «Квіти війни» можна побачити особливі світлини, які зроблені за допомогою «Ukrainian Witness» під час робочої поїздки на Бахмутський напрямок. Фотографу вдалося зафіксувати роботу самохідних гармат «Піон» українських артилеристів 43-ї окремої артилерійської бригади ім. гетьмана Тараса Трясила.

Роботи Едуарда вражають своїм унікальним баченням, яке викликає асоціації з тією стороною війни, яка відображає нашу незламність, силу, завзяття та велич війська. Виставку встигли побачити представники Командування Сил логістики та представники Міністерства закордонних справ України.

«Піони» — це наші квіти війни, відвідувачі виставки мають побачити саме красу та міць наших військових. Це моя перша особиста виставка, я дуже радий що вона має амбітну мету зібрати мільйон. За останній рік я брав участь у багатьох виставках і аукціонах по всьому світу від нової Зеландії до Нью-Йорка, а також Чехія, Польща, Великобританія, Люксембург. Ми побачили, що фотографія може не тільки інформувати, розповідати історію, а й прямо допомагати. Тут в Києві вирішили не відхилятися від ідеї. Цією виставкою ми плануємо зібрати 1 мільйон гривень для парамедиків», – розповідає Крижанівський. 

Ідея створити фотовиставку належить першій та єдиній спільноті жінок з бойовим досвідом – руху VETERANKA, кошти підуть на покупку транспорту для парамедикинь, які рятують життя на передовій: авто для евакуації для парамедикині Нацгвардії на псевдо «Оксі», бус для очільниці медичної служби 3-ї окремої штурмової бригади Вікторії Ковач «Авіценни» та 300 сертифікованих турнікетів САТ. 

«Як каже голова руху VETERANKA, захисниця-штурмовик Андріана Арехта: «якщо наші вороги ходять в церкву і моляться, щоб якнайбільше вбити нас, то ми ходимо в церкву і молимося, щоб якнайбільше нас залишились живими. Тому, я рахую, що Бог за нас». Ми не обирали цю війну. Але ми можемо обрати намір йти до кінця, до перемоги. Ми можемо обрати - всіма можливими силами допомагати і підтримувати наших воїнів і дякувати їм, що маємо змогу зараз бути тут, зустрічатися. І бачити в нашій священній боротьбі непереборну силу і красу», - коментує подію кураторка виставки, волонтерка руху VETERANKA Адріанна Мацьків. 

Упродовж усього періоду виставки «Квіти війни» усі охочі можуть долучитись до збору коштів, придбавши листівки за донат та оригінали фотографій в різних форматах від 3500 до 15 000 гривень та підтримати військо будь-якою сумою за посиланням: https://send.monobank.ua/jar/8RwdFoBWs4

Фото Ігоря Вієру

Фото Володимира Загребельного

Учасниці руху Veteranka (фото: Софія Шовікова)

Побачити особливі кадри передової можна до 8 липня у просторі «Peremoga» за адресою: м.Київ, вул. Ярославів Вал, 15, поверх 5, вхід вільний.

У рамках виставки 30 червня о 19:00 відбудеться благодійний «Квітучий стендап» з резидентами Підпільного Стендапу — Сергієм Чірковим та Дмитром Білоусом, Мариною Фіщук та комедійним дебютом Романа Гончарова. А також 7 липня відбудеться відкритий запис подкасту «Фронтова поплава» з журналістом Олегом Новіковим на актуальну тему сьогодення. 

Автор виставки Едуард Крижанівський - український репортажний фотограф, відомий своїми вражаючими знімками. З 2014 року працював журналістом та фотокореспондентом на телеканалі 24, де почав свою кар'єру. Він активно висвітлював події під час Революції гідності та фіксував розстріли на Майдані. З початку повномасштабного вторгнення, Едуард долучився до проєкту «Ukrainian Witness», де фіксує та висвітлює військові дії та злочини РФ. Він став одним з перших фотографів, які зняли зруйновану «Мрію». Його роботи публікувалися в одній з найбільших газет Німеччини - «Süddeutsche Zeitung». Також фотографії Едуарда Крижанівського представлені на міжнародних виставках та аукціонах - США, Чехія, Великобританія, Нова Зеландія, Польща, Люксембург. В Україні Едуард офіційний фотограф при Міністерстві закордонних справ.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!