Київ

У Києві відреставрують Покровську церкву за майже 123 мільйони

611 0
Під час реконструкції планують оновити як інтерʼєр, так і екстерʼєр будівель
Фото: КиївФото

Фото: КиївФото

Покровську церкву та дзвіницю на вул. Покровській, 7 в Києві, які є памʼятками національного значення, збираються реставрувати. Відповідний тендер з'явився на сайті Prozorro.

Кошторис складається аж з 905 пунктів. Під час реконструкції планують оновити як інтерʼєр, так і екстерʼєр будівлі.

Усередині зіб'ють тинькування та замінять на нове, а також облицюють поверхні стін керамічними плитками. Підлогу повністю розберуть та вимостять долівку новою плиткою. Також зроблять ремонт санвузла.

Під час реставрації планують демонтувати всі хрести, розчистити їх від побутових забруднень, зняти позолоту та замінити на нову. Дах церкви та дзвіниці розберуть, укріпивши конструкцію. Біля церкви встановлять лави та урни, а територію озеленять газонами, деревами та кущами.

Вартість робіт складатиме майже 123 мільйони гривень. Зазначимо, що двоє громадян подали звернення до Держаудитслужби. У першому йдеться про порушення законодавства у сфері закупівель, а саме «недоцільні необґрунтовані витрати у воєнний час», а в другому – про порушення порядку визначення предмета закупівлі.

Нагадаємо, Національний заповідник «Софія Київська» оголосив тендер на реставрацію покрівлі, конструктивних систем та позолоти куполів Софійського собору за понад 79 млн грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!