Київ

У «Київпастрансі» заявили, що водійка мала право виганяти з тролейбуса хлопця з велосипедом

918 0
Вибачень від Київпастрансу не буде
Фото: Олексій Кушка

Фото: Олексій Кушка

Формально водійка тролейбуса діяла за правилами, коли вимагала від підлітка, який хотів провезти велосипед, вийти. Водночас з нею проведено профілактичну бесіду щодо того, як вона спілкувалась із пасажиром. Про це сказав речник «Київпастранс» Олег Грищак в ефірі КИЇВ24. 

«Що стосується формальностей, то водійка вчиняла за правилами. Правила користування наземним пасажирським транспортом прямо забороняють перевезення великих велосипедів в транспорті. Якщо це не складений велосипед – у складеному вигляді його можна перевозити – або не в розібраному стані, то в такому разі водій має повне право примусити пасажира покинути транспорт», - пояснив він.

За словами спікера, у випадку, якщо пасажир відмовляється покинути транспорт, водій має право викликати поліцію.

«Поліція може навіть виписати пасажиру протокол про адміністративне правопорушення. Це стаття 133 КУ про адміністративні правопорушення, санкція якої передбачає штраф у розмірі до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – це 255 гривень», - роз'яснив Олег Грищак.

Водночас він зазначив, що з водійкою буду проведено бесіду щодо «емоційної складової» ситуації.

Нагадаємо, у київському тролейбусі №37 водійка та пасажири цькували 13-річного хлопця, який перевозив велосипед, вимагаючи покинути салон. Хлопець вирішив скористатись громадським транспортом, оскільки у його велосипеда були спущені колеса. Він не заважав велосипедом іншим пасажирам.

Жінка посилалася на правила перевезення, згідно з якими велосипед можна перевозити лише в розібраному вигляді. Водночас у правилах, затверджених 2019 року, не пояснюється, що таке розібраний вигляд.

Дізнавшись про інцидент,  засновник veliki.ua Олексій Кушка знайшов хлопця у соцмережах і подарував йому велосипед.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!