Київ

У Києві викрили експосадовця КП «Плесо» у розтраті майже 900 тис. грн

734 0
Експосадовцю загрожує до 8 років позбавлення волі.

Ексзаступнику директора КП «Плесо» повідомлено про підозру у розтраті майже 900 тисяч гривень бюджетних коштів під час здійснення держзакупівель. Про це повідомили представники Київської міської прокуратури.

За даними слідства, у квітні 2020 року КП «Плесо» та приватна фірма уклали договір про надання комплексних інженерних послуг з паспортизації озера Мартишів у Дарницькому районі. Проте приватна фірма послуги так і не надала, але експосадовець підписав акти приймання виконаних робіт й перерахував 570 тисяч гривень за них. У прокураторі підкреслили, що ексзамдиректор знав про ненадані послуги.

Також відомо, що згаданий посадовець розтратив 300 тисяч гривень бюджетних коштів під час закупівлі послуг з паспортизації струмка Віта у Голосіївському районі столиці.

«На цей час підозрюваний звільнений з посади заступника директора вказаного КП, проте обіймає посаду в іншому комунальному підприємстві», – наголосили в прокуратурі.

Ексзамдиректору загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше ми писали, що КП «Плесо» приватизувало комунальну будівлю на березі Дніпра та планує захопити частину території парку «Дикий лівий».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!