Київ

У Києві вилучатимуть укриття, якщо орендарі перешкоджатимуть доступу до них

649 0
У випадку недопуску громадян до приватних укриттів їх вилучатимуть на користь міста.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві протягом доби вилучатимуть із приватної власності укриття, якщо орендар перешкоджатиме їхньому використанню за призначенням. Про рішення міської ради розповів заступник міського голови Володимир Бондаренко.

За даними КМДА, на сьогодні 27,5% укриттів для населення перебувають у приватній власності і доступ до них у більшості випадків неможливий.

«Рішенням передбачено, що укриття, які передано в оренду, будуть вилучені протягом 24 годин, якщо орендар буде перешкоджати їх використанню за призначенням. До укриттів має бути забезпечено цілодобовий доступ населення. Також необхідно підтримувати громадський порядок на прилеглих до них територіях, а в комунальних укриттях – ще й забезпечити цілодобову охорону», – зазначив Бондаренко.

Окрім цього у Києві доручили розробити схему дистанційного відкриття замків і затвердити з ДСНС правила роботи укриттів у приміщеннях з обмеженим доступом (йдеться, зокрема, про заклади освіти й медичні стаціонари).

Додамо, Київрада направила звернення до Кабінету Міністрів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за недопуск населення до укриттів для власників, користувачів та балансоутримувачів усіх форм власності.

Нагадаємо, Київрада виділила додаткові 750 млн гривень на ремонт укриттів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!