Київ

Київпастранс підтвердив, що замість демонтованої модерністської зупинки на Пріорці встановлять кіоск

1120 0
У «Київпастранс» кажуть, що зупинка була аварійною та застарілою.

У Києві після демонтажу модерністської зупинки на Пріорці встановлять кіоск з продажу проїзних документів та інших товарів. Про це повідомили у КП «Київпастранс» у відповідь на запит «Твого міста».

У комунальному підприємстві зазначили, що конструкція павільйону очікування громадського транспорту є аварійною та фізично застарілою.

«Павільйон очікування був введений в експлуатацію 1 січня 1985-го. Крім цього, споруда не відповідає сучасним вимогам: не надає захисту від негоди», – зазначають у «Київпастранс».
 
 

Також у підприємстві додали, що на зупинці вже облаштували сучасний павільйон очікування з кіоском з продажу проїзних документів та інших товарів.

Як ми писали раніше, у спільноті Ukrainian Modernism повідомилищо столичні комунальники без жодного приводу  почали здирати дерев'яне покриття модерністської зупинки, яка за словами активістів, має історичну, культурну та архітектурну цінність, оскільки є зразком архітектури модернізму та відображає дизайн малих архітектурних форм другої половини XX століття. Окрім цього зупинка ще й була створена за індивідуальним проєктом. 

Також активісти боялись появи «ларька з цигарками», місце під яке виділено в новій конструкції.

Додамо, у Києві проводять ремонт трамвайних колій та облаштування скверу біля метро «Героїв Дніпра». Також там встановлять кінцеву зупинку й розворотне кільце трамваїв. Окрім цього, неподалік від зупинки планують встановити сучасну громадську вбиральню. Детальніше про облаштування зеленої зони читайте за посиланням.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!