Київ

У Києві знеструмились чотири високовольтні підстанції та виникли проблеми з оплатою проїзду в метро

885 0
Без світла були мешканці Подолу та Оболоні та частково Троєщини.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Близько 7:47 у Києві аварійно знеструмлювались чотири високовольтні підстанції ДТЕК Київські електромережі. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

Унаслідок цього без світла були мешканці Подолу та Оболоні та частково Троєщини, що спричинило зупинку громадського електротранспорту у вказаних районах. 

«Енергетики оперативно переключили клієнтів на резервні джерела живлення і о 8:12 повернули світло в усі домівки», – йдеться в повідомленні.

ОНОВЛЕНО

У Міністерстві енергетики України повідомили, що причиною аварійного вимкнення світла в Києві вранці, стали технологічні порушення на одній із ТЕЦ, через що довелося тимчасово знеструмлювали 75 тисяч споживачів. Наразі всі заживлені по резервній лінії.

Також через падіння уламків збитих ворожих безпілотників під час атаки окупантів, було пошкоджено лінію електропередачі в Київській області. Без світла залишаються майже пів тисячі абонентів.

 

Читайте також: Кабмін виділив понад півтора мільярда гривень на відновлення Київщини

Також вранці у столичній підземці виникли проблеми з роботою комплексів самообслуговування.

Як повідомили у пресслужбі київського метрополітену, це сталося через пошкодження зовнішніх комунікацій. Зараз проїзд можна транспортною карткою, QR-кодом, згенерованим у застосунку «Київ Цифровий», безконтактною банківською карткою, мобільним додатком ApplePay та Google Pay.

 

Зазначається, що фахівці працюють над оперативним відновленням роботи обладнання.

Нагадаємо, сьогодні, близько третьої години ночі, у повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено майже два десятки ворожих дронів. У КМВА зазначили, що за звичною для масованих нападів БпЛА тактикою, дрони заходили на столицю хвилями, курсами із різних напрямків.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!