Київ

У «Київпастрансі» розповіли скільки з отриманих від партнерів автобусів працюють на маршрутах

715 0
Двоповерхові автобуси планують експлуатувати після війни

Із початку повномасштабної війни Київ отримав 105 автобусів від закордонних партнерів. Про це повідомили у Київпастранс.

Першими до столиці прибули 11 машин з Риги. Згодом, партнери з Латвії передали Києву ще 10 автобусів. Також одними з перших Києву передали автобуси з Німеччини. Крім того столиця отримала 6 автобусів від фінського міста Тампере. Ще 3 автобуси передали українські благодійники.

Зараз 75 автобусів від європейських партнерів задіяні в пасажирських перевезеннях. Не використовуються 4 двоповерхові автобуси MAN.

«Опрацьовується питання щодо експлуатації даних двоповерхових автобусів у післявоєнний час для організації екскурсійних, пізнавальних турів для школярів, а також для організації Управлінням туризму та промоцій КМДА рейсів туристичними місцями Києва на невеликі відстані», - йдется у повідомленні.

Також нещодавно Київ отримав від Братислави 23 міських автобуси, 5 з них як донори запчастин. Решта після проведення всіх необхідних реєстраційних процедур та оснащення вирушать на маршрути міста та до оперативного резерву КП «Київпастранс».

Нагадаємо, восени минулого року Берлін подарував Києву чотири двоповерхових автобуси. Тоді у «Київпастрансі» казали, що шукають маршрути, на яких їх можна було б експлуатувати найефективніше. Однак вже у вересні у КП заявили, що не планують виводити ці автобуси на маршрути найближчим часом. Причиною нібито є габарити автобусів. Водночас таке пояснення дивує, адже двоповерхові автобуси, які використовуються, наприклад, як екскурсійні, вільно їздять вулицями міста. Їх висота нижча за висоту тролейбуса з піднятими штангами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!