У Львові хочуть об'єднати перинатальний центр і центр репродуктивного здоров'я

1900 0
До такого рішення чиновники прийшли після аналізу підписаних медзакладами угод з НСЗУ.

У Львівській облраді хочуть до Львівського обласного клінічного перинатального центру приєднати Львівський обласний центр репродуктивного здоров'я. Це питання сьогодні, 13 травня, розглянула постійна депутатська комісія з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Заступник голови ЛОДА Іван Собко, який відповідає за медичний напрямок, каже, що в області проаналізували показники медзакладів за результатами підписання угод з НСЗУ і дійшли висновку, що «змушені працювати на підсилення».

«Якщо залишити центр репродуктивного здоров’я у такому вигляді, яким він є на сьогодні, до кінця року ситуація буде дуже скрутною», – каже Іван Собко.

Читайте також: У Львові відтермінували роботу поліклінік

Тепер рішення про приєднання Центру репродуктивного здоров'я до обласного перинатального центру має розглянути сесія Львівської облради.

Додамо, що перинатальним центром керує Марія Малачинська, яка раніше очолювала Центр репродуктивного здоров'я.

Нагадаємо, торік у Львові хотіли об'єднати Львівську обласну дитячу лікарню «Охматдит» та Західноукраїнський спеціалізований дитячий медцентр, але навколо цього питання розгорівся скандал, тож облрада не стала його розглядати. Після цього тодішній голова ЛОДА Маркіян Мальський звільнив з посади керівниці Департаменту охорони здоров'я Ірину Микичак, яка зараз працює заступницею міністра охорони здоров'я України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!