У Львові майже за 16 млн хочуть відремонтувати архів та на Львівщині бракує вчителів. Підсумки доби

1032 0
Нині 14 серпня та 537 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Львів місто натхнення

Фото ілюстративне: Львів місто натхнення

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 33 бойових зіткнення. Українська авіація завдала 12 ударів по районам зосередження противника та 6 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях, 1 зенітно-ракетний комплекс, станцію РЕБ та засіб протиповітряної оборони ворога.

Як повідомляють Сили оборони півдня України, цієї ночі ворог тричі атакував Одещину, сили протиповітряної оборони збили усі: 15 «Шахедів» та 8 ракет морського базування типу «Калібр». Уламками пошкоджено гуртожиток та супермаркет. Вибуховою хвилею у кількох будівлях понівечено вікна та балкони, побито авто, попередньо постраждало три людини.

Читайте також: Який порядок звільнення військовослужбовців, визнаних непридатними до військової служби за станом здоров’я. Військовослужбовці, евакуйовані внаслідок поранень або через хворобу до закладів охорони здоров’я (у тому числі цивільних) та які перебувають на лікуванні за межами військової частини, за поданням командирів звільняються з посад та зараховуються в розпорядження посадових осіб.

Ключові події:

1. Внаслідок обстрілів рф на Херсонщині загинуло 7 людей. Оголошено жалобу. «Сьогодні Херсонщина здригнулася від страшних звісток. Херсон, Велетенське, Золота Балка, Станіслав, Комишани, Широка Балка», – розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Читайте також: Внаслідок війни з рф в Україні загинуло 500 дітей. Більше ніж 1597 дітей постраждали після 24 лютого. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 485, Харківській – 298, Київській – 129, Херсонській – 118, Запорізькій – 99, Миколаївській – 97, Дніпропетровській – 94, Чернігівській – 71, Луганській – 67.

2. На Львівщині зросла кількість постраждалих від ДТП дітей. Згідно з статистикою, за 7 місяців у ДТП загинуло вже 9 дітей.

Читайте також: Львів’янам пропонують перевірити, чи знають вони, що робити у разі ядерної атаки. «Ми системно працюємо над інформуванням мешканців щодо можливих найгірших сценаріїв, які можуть чекати на українців у цій війні. Адже від такого підступного ворога можна очікувати усього, тому краще бути готовими», – зазначила керуюча справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва.

Та: У Львові відбулась церемонія нагородження молоді. Цьогоріч нагородили 15 учасників: 10 молодих людей та 5 команд, які щодня демонструють свою рішучість змінювати країну та місто Львів.

3. У Львові майже за 16 млн грн хочуть відремонтувати архів. На ці роботи заплановано витрати 15 млн 851 тис. грн. Ці кошти виділили з місцевого бюджету. Згідно з технічною документацією, планують відреставрувати старі та встановити нові двері, оновити нову систему опалення, виконати роботи пов’язані з освітленням та електропостачанням.

Читайте також: На Львівщині проведуть архітектурний конкурс. Переможець створить проєкт адміністративно-офісної будівлі у Червонограді.

Та: На Львівщині планують капітальний ремонт дороги за понад 125 млн грн. Яворівська міська рада оголосила тендер на капітальний ремонт дороги по вул. Львівська від буд. 21 до перехрестя з вул. Мазепи у м. Яворові, що на Львівщині.

4. На Львівщині бракує вчителів. Яких найбільше. На Львівщині бракує вчителів з фізики, хімії, інформатики, математики, а також англійської мови. «На ці спеціальності не йдуть вчитися або студенти, які закінчують такі факультети, воліють працювати в ІТ, бізнесі, міжнародних організаціях та установах. Це загальнодержавна проблема, яка полягає у фінансовому забезпеченні вчителів. Державну політику потрібно змінювати вже зараз, бо можемо залишитися без учителів, які здатні навчати дітей точних дисциплін», – про це Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Читайте також: В Україні суттєво зменшилась кількість шлюбів в порівнянні з минулим роком. Протягом першого півріччя 2023 року в Україні кількість зареєстрованих шлюбів скоротилася на 17% до відповідних показників минулого року. Натомість розлучень побільшало на третину.

5. Чим дивуватимуть львівські театри у серпні. Афіша вистав. 

Tvoemisto.tv зібрало добірку репертуарів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!