У Львові реалізували понад 5,5 тонн курятини із сальмонелою

11821 0
Частину м’яса реалізували, але проводять розслідування, куди воно пішло, щоб повернути його назад, якщо воно ще у сирому вигляді, кажуть у Держспоживслужбі.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

У курятині, яку експортували до Львова з Польщі, виявили сальмонелу. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Києві. 

«Інформуємо про виявлення Salmonella Enteritidis у курятині, що експортувалась із Польщі (виробник: Rolnicza Spoldzielnia Produkcyjna, Rojewo). Курятина була перероблена на м’ясо механічного обвалювання та надіслана до України (отримувач: ТОВ «Фішзахід», вул. Городоцька, 355 Г, м. Львів, 79040)», – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби у Києві.

Читайте також: Як не захворіти на сальмонельоз. Шість порад

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії управління Держпродспоживслужби у Львові Тарас Бурий, у ТОВ «Фішзахід», що на вул. Городоцькій привезли 6,5 тонн курятини. Зараз на підприємстві залишилося 940 кг м’яса, яке вирішили утилізувати. 

«Оскільки після експертизи на підприємстві, звідки привезли продукцію, виявили перевищення за мікробіологічними показниками, нас повідомили, щоб ми зупинили обіг м’яса. Частину м’яса реалізували, але проводиться розслідування, куди воно пішло, щоб повернути його назад, якщо воно ще у сирому вигляді», – повідомив він.

Якщо м’ясо після реалізації вже переробили, то повернути його неможливо. Однак така продукція після термічної обробки підлягає знезараженню, уточнив Тарас Бурий. 

Читайте також: У потерпілих від отруєння у ресторані «Княжий Двір» виявили сальмонелу

Головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко у коментарі Tvoemisto.tv пояснила, що хвороба сальмонельоз може перебігати у різноманітних формах – від легкої до середньої і важкої стадії, бувають навіть летальні випадки. 

«Сальмонельоз є гострою кишковою інфекцією, яка виникає після проникнення збудника, зокрема сальмонели в організм людини. Як правило, це відбувається з продуктами харчування, рідше – з водою, або може передатися через забруднені мікробами руки», – каже вона.

За її словами, хвороба проявляється з високої температури, тошноти, блювоти, болю в животі, далі супроводжується частим рідким стільцем, як правило, зеленого характеру.

У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні на стаціонарному лікуванні постійно перебувають люди з гострою кишковою інфекцією, зокрема і з сальмонельозом останнім часом постійні випадки, додає Наталія Тімко. 

Згідно з даними інфекційної лікарні, за перші чотири місяці цього року виявили 28 випадків зараження сальмонелою у пацієнтів, а у 2020 році за перші чотири місяці – 55 випадків.

Софія Шавранська

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!