У Львові викрили осіб, які під виглядом волонтера хотіли переправити за кордон ухилянта

1357 0
Ціна такої послуги становила 4 600 доларів США.
Умовне фото

Умовне фото

Трьох мешканців Львівщини підозрюють у незаконному переправленні чоловіка через держкордон у якості волонтера благодійного фонду. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Підозрювані пообіцяли незаконно переправити військовозобов’язаного чоловіка через держкордон України. Для цього вони сприяли внесенню даних про нього до системи «Шлях» як волонтера від благодійного фонду. Останнє надавало йому право безперешкодного перетину кордону. Після чого чоловіки обіцяли також забезпечити безпосереднє перевезення свого «клієнта» через кордон.

Ціна такої послуги становила 4 600 доларів США.

Читайте також: Вдавав із себе пастора і допомагав ухилянтам. На Львівщині судитимуть чоловіка

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що мешканці Полтавської області загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. Її викрили на Львівщині, коли вона намагалась допомогти військовозобов’язаному незаконно перетнути кордон.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!