У Львові з'явиться парк пам'яті Героїв, а локдаун в області прогнозують на кінець жовтня. Головне за добу

972 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Міс Львова 2021. У Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувся конкурс краси Miss Lviv 2021. Переможницею конкурсу та найгарнішою львів’янкою стала Вероніка Бенях.

Система оповіщення. У Львові планують створити застосунок, який сповіщатиме про небезпечні погодні явища та аварійні ситуацій. Такий застосунок є у Польщі, а також у деяких українських містах, зокрема поблизу зони бойових дій. Він може з’явитись уже наступного року. Нині у ЛОДА вивчають попит, створили опитування громадської думки. 

Парки та заповідники Львівщини у топі туристичних об'єктів. Заповідник «Тустань», львівський парк «Високий замок», база відпочинку «Бухта Вікінгів», а також Карпатські об’єкти Буковель, Драгобрат, Яремче, Солотвино увійшли до топ-туристичних об’єктів, місць та напрямків в Україні за кількістю пошукових запитів Google-Maps&Search за дев'ять місяців 2021 року. 

Читайте також: Львівщина – серед лідерів. За добу до лікарень потрапили 174 людини з Covid-19

Новий локдаун. Кількість захворілих на Covid-19 та тих, кого госпіталізують, стрімко зростає на Львівщині. На сьогодні область залишається на четвертому місці за рівнем нових лабораторно підтверджених випадків. Через цю ситуацію за кілька тижнів у Львівській області прогнозують можливий локдаун. 

Трагічна смерть військового на полігоні. На військовому полігоні трагічно загинув мешканець с. Завишень, що в Червоноградському районі на Львівщині, Роман Олекса. Роману було лише 24 роки. Він був учасником АТО, боровся за Українську незалежність. Ймовірно, хлопець помер на полігоні під час завантаження військової техніки.

Парк Героїв. У Львові висадять парк пам’яті Героїв. Декоративні плодові дерева висаджуватимуть поблизу Меморіалу Героїв Небесної Сотні напередодні Дня Захисника та Захисниць України. Нині там готують територію. Садитимуть декоративні плодові дерева.

Укрзалізниця 10 жовтня відновлює міжнародне залізничне сполучення з Польщею. Це стало можливим завдяки домовленості української та польської сторони та співпраці польської залізничної адміністрації. Квитки на поїзд, який відправиться за маршрутом Київ – Перемишль через Львів, будуть доступні з 1 жовтня.

ДТП із туристами. На Львівщині затримали водія, який перевозив туристів та вчинив ДТП у селі Волосянка Стрийського району. Поліція встановила, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте також: Симптоми стали іншими. Як змінився портрет хворого на Сovid-19 на Львівщині

Водій автомобіля «УАЗ», 47-річний мешканець району перевозив семеро туристів, але він не впорався з керуванням, внаслідок чого позашляховик перекинувся. Отримали травми та були доставлені в лікарню водій і троє пасажирів – 36-річний житель одного з сіл Львівського району та двоє львів’ян віком 33 роки.

Світлове попередження на вул. Княгині Ольги. Ремонт на мості на вулиці Княгині Ольги триватиме ще приблизно місяць. Відколи його розпочали, на цій ділянці сталось щонайменше три ДТП, водії влітали в бетонне огородження. У Франківській районній адміністрації планують облаштувати додаткове ознакування, яке буде під’єднане до електромережі. 

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!