Львів’ян знайомитимуть із мистецтвом у Стрийському парку

2168 0
У неділю, 17 травня, у Львові проведуть другий етап пленеру «LvivSeasons». Участь у заході беруть молоді художники віком від 15 до 30 років – студенти та випускники Львівської національної академії мистецтв, Львівського державного коледжу ім. І. Труша, Української академії дизайну у Львові.
фото: facebook.com/molodzazminy

фото: facebook.com/molodzazminy

Актуальність проекту, за словами організаторів, полягає у наповненні вуличного простору міста творами мистецтва та налагодженні прямого контакту між художниками та глядачами для розвитку їх творчості та можливої співпраці. Для цього процес творчості робиться відкритим, художники на очах у глядачів малюють свої твори, а оцінюють їхню роботу самі ж глядачі – усі охочі жителі та гості міста різних вікових категорій. При цьому сюжет, техніку, формат роботи художник обирає сам. Таким чином проводиться пленер на конкурсній основі і тут же ж робиться імпровізована «миттєва» вулична виставка. Експозиція формується на розбірній каркасній конструкції. Глядачі отримують можливість ознайомитися із технікою і стилістикою виконання тих чи інших творів, придбати або замовити картину в художника, а також долучитися до оцінювання робіт та визначення переможців. А художників це спонукає до розвитку власної творчості, вдосконалення майстерності і дає можливість ознайомитися зі смаками публіки.

«Формат проекту визначений у відповідності до сучасного ритму життя великого міста, коли більшість людей не мають часу або можливості ходити по музеях і галереях. У такому випадку мистецтво долає галерейний простір і виходить на вулицю, і кожен повертаючись з роботи додому може затриматися на хвилинку і заглибитися у чарівний світ мистецтва. Мета пленеру – залучити та мотивувати творчу молодь до активної участі в мистецькому процесі та створенні культурного середовища в різних локаціях Львова», – додають організатори.

Програма заходу:

09:00 – збір та реєстрація учасників поблизу колонади біля головного входу.

09:30 – початок пленеру.

14:00 – збір робіт.

14:30 – формування експозиції.

16:00 – оцінювання робіт.

17:00 – підрахунок голосів.

17:30 – підведення підсумків та оголошення переможців.

Контактна особа: Іван Білан, тел.: 098-976-68-17.

Деталі за посиланням.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!