У Стрийському парку відновлять ще одну альтанку. Хто це робитиме

2122 0
«Львівські круасани» профінансують відновлення альтанки на вул. Уласа Самчука, 14-Б.
Приміщення на вул. У. Самчука, 14-б / Фото з Prozorro

Приміщення на вул. У. Самчука, 14-б / Фото з Prozorro

У Стрийському парку планують відновити ще одну альтанку. Це профінансує українська мережа закладів громадського харчування «Львівські круасани». Відповідне рішення прийняли 19 грудня на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Як мовиться у рішенні виконавчого комітету, витрати, пов’язані з проведенням відновлення тимчасової споруди – альтанки на вул. Уласа Самчука, 14-Б на території природоохоронної рекреаційної установи парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк» поклали на товариство з обмеженою відповідальністю «Фаст Фуд Франчайзинг Груп».

Читайте також: Львів'яни обговорюють «П'яну вишню» у Стрийському парку

Зазначимо, що компанія Fast Food Franchising Group володіє українською мережею закладів громадського харчування «Львівські круасани», яку у 2010 році заснував Андрій Галицький. Пекарні розміщені в 44 містах України. Першу пекарню відкрили у Львові в 2015 році. Також у 2022 році мережа вже вийшла на європейський ринок. 

Нагадаємо, що у травні цього року альтанку на вул. Уласа Самчука 14-Б надали в оренду на 5 років за 100 101 грн щомісяця. Початкова ціна орендної плати становила 2,8 тис. грн (1кв.м = 115,08 грн), в аукціоні взяли участь 13 учасників, після чого вартість зросла до 100 101 грн (1кв.м = 4 020,12 грн).

До слова, цьогоріч у Стрийському парку у відреставрованій ротонді відкрили заклад «П'яна вишня», який львів’яни активно обговорювали у соцмережах. За словами мешканців, у таких публічних місцях недоречно створювати заклади із алкоголем. У відповідь на невдоволення мешканців у «П'яній вишні» відповіли, що холдинг не порушує українського законодавства, дотримується вікового цензу та сплачує усі податки державі. Окрім того, холдинг виконує усі вимоги аукціону.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!