У Повітряних силах розповіли, як відстежують пуски ракет та дронів

1130 0
Інформація про загрози надходить з різних джерел. Так, є радіолокаційні станції, які розташовані по території всієї країни.
Умовне фото

Умовне фото

Повітряні сили відстежують пуски ракет та безпілотників за допомогою радіолокаційних станцій та інформації від партнерів. Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в інтерв'ю РБК-Україна.

Зокрема, в середині червня Повітряні сили вирішили повідомляти про загрози атак у своєму Telegram-каналі. Ігнат зазначив, що веденням Telegram-каналу займається прес-служба і невелика група людей. Вони цілодобово стежать за усіма сигналами та оперативно подають інформацію.

Читайте також: Повітряні Сили пояснили, чому ППО не може збивати дрони та ракети подалі від житлових будинків

Він додав, що рішення про те, щоб повідомляти українців про певні види загроз ухвалило керівництво держави. 

«Нам просто надають оперативну інформацію з органів військового управління, є відповідні розпорядження. І ми вже в себе дивимось і аналізуємо, як подавати цю інформацію», – сказав він.

Речник зазначив, що у Telegram-каналі не оголошують про усі тривоги, щоб не дуже хвилювати людей, особливо вночі. Він зазначив, що потрібно зважувати та оцінювати конкретну загрозу, небезпеку або ж загалом подавати одним повідомленням. Так, за його словами, якщо працює тактична авіація, тривога взагалі може бути нескінченною.

«Тому треба розуміти, що цей канал, як правило, повідомляє, коли є серйозна загроза, коли злітає Ту-22, Ту-95, Ту-160, коли є інформація про пуски з кораблів, про пуски «Шахедів» – очевидно, про це треба попереджати. Або ж коли в регіоні працює наша ППО – теж. Треба, щоб люди теж йшли в укриття, бо від збитих цілей теж можуть десь впасти уламки», – сказав він.

Читайте також: Повітряні сили уточнили, які ракети росії українська ППО не може збивати

Інформація про загрози надходить з різних джерел. Так, є радіолокаційні станції, які розташовані по території всієї країни. Також Україна отримує інформацію від союзників.

«Ясно, що коли злітають, наприклад, Ту-160 чи Ту-95, то ми отримуємо цю інформацію звідкись, тому що ми самостійно не можемо це відстежувати. Тут потрібна і космічна розвідка. Тому усі джерела інформації використовуємо», – сказав він. При цьому зауважив, що не завжди ця інформація надходить вчасно. Іноді буває так, що тривога не оголошується, а лунає вибух.

Він додав, що необхідно розуміти, що росіяни можуть з дистанції 100 км випустити ракети С-300, РСЗВ або «Іскандер-К», або «Точка-У». Від пуску ракети до прильоту може бути менше хвилини.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!