Київ

Райадміністрація Києва роз'яснила, чому за кошти киян будують укриття на Закарпатті

696 0
Чиновник РДА вказує, що ціна ремонту 14 млн грн є орієнтовною.

Дитячий табір «Зачарована Долина», що розташований у Закарпатській області, належить територіальній громаді міста Києва та входить до сфери управління Шевченківської райдержадміністрації з 1999 року, а всі установи, які приймають дітей, мають бути обладнані укриттям. Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Поповцев у коментарі Укрінформ.

«Табір почав приймати дітей з березня 2022 року, коли почалася повномасштабна війна. За цей час у таборі оздоровилися майже півтори тисячі дітей пільгових категорій. Це діти військовослужбовців, внутрішньопереміщені особи, діти з багатодітних родин, діти з неповної сім'ї», – зазначив Поповцев.

За його словами, інформація щодо ремонту в цьому укритті на 14 млн грн не відповідає дійсності. Поповцев вказує, що цифра 14 млн грн є орієнтовною сумою, яка була розрахована відповідно до листа Мінрегіону від 17 жовтня 2018 року №7/15.3/10900-18 для визначення вартості ціни проєкту. Він наголосив, що це не вартість самого укриття.

Водночас він зауважив, що на 2023 рік за поданням депутата Київської міської ради Володимира Бондаренка від фракції «Удар» Шевченківського району була виділена сума у 2 млн грн, яка охоплює проєктувальні роботи й роботи з облаштування укриття.

Нагадаємо, про факт фінансування будівництва укриття в Закарпатській області Шевченківською РДА коштом міського бюджету, з якого виділили $400 тис., повідомив депутат Київради Леонід Ємець.

Пізніше у столичній прокуратурі повідомили, що ця справа перебуває на їх контролі, ба більше, ще 11 травня правоохоронці відкрили кримінальне провадження та перевіряють факт можливої розтрати бюджетних коштів посадовцями Шевченківської РДА.

Додамо, Tvoemisto.tv звернулося з офіційним запитом до КМДА з проханням обґрунтувати дороговартісний ремонт, у той час, коли Київ постійно страждає від російських ракетних атак та має обмаль сховищ для цивільного населення. Відповідь оприлюднимо відразу після отримання.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!