У війні проти України росія вже зазнала втрат, як СРСР в Афганістані за 9 років, – британська розвідка

1219 0
Втрати окупантів лише продовжують зростати, а разом з тим може зрости невдоволення росіян війною та бажання його озвучити.
Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko

Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko

За три місяці війни проти України кількість загиблих російських військових, імовірно, є такою ж, як у радянського союзу за час його війни в Афганістані упродовж 9 років. Про такі дані британської розвідки інформує Міністерство оборони Великої Британії, пише Європейська правда.

Зазначається, що до таких суттєвих втрат, які продовжують зростати під час наступу росіян на Донбасі, призвело поєднання поганої тактики на малих висотах з обмеженим прикриттям з повітря, відсутністю гнучкості та командного підходу, який готовий посилювати невдачі та повторювати помилки.

Читайте також: «Цінності важливіші за інтереси». Валерій Пекар про те, як Україна змінює світ

Розвідка наголошує, що російська громадськість у минулому виявляла чутливість до втрат, понесених під час воєн за вибором. Відтак, залежно від збільшення кількості жертв в Україні втрати ставатимуть дедалі очевиднішими, а невдоволення російського суспільства війною і бажання його озвучити можуть зрости.  

Додамо, що раніше головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель заявляв, що у разі підтвердження цифр і звітів росія може встановити світовий рекорд втрат армії, яка здійснила вторгнення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!