ЄБРР виділить підприємцям мільйон євро на еко-розвиток. Умови участі

2036 0
У рамках першої програми Інноваційних Ваучерів планують підтримати 50 українських компаній, що впроваджують кліматичні інновації
фото: www.minagroup.com.tr

фото: www.minagroup.com.tr

€ 1 000 000 у рамках програми Інноваційних Ваучерів мають використати в 2017-2018 році. Йдеться про підтримку традиційних бізнесів, що намагаються скоротити свої викиди вуглецю через скорочення енергоспоживання, а також компаній, що розробляють найрізноманітніші технології, – пише Еcotown.com.ua

Ініціатива реалізується в рамках програми FINTECC та за фінансування EU Neighborghood Facility. Впровадженням та адмініструванням Інноваційних Ваучерів займається ГО Greencubator.

Читайте також: Що нам дасть безвіз: нові можливості для українців у запитаннях і відповідях 

Хто може скористатися?

Інноваційні ваучери призначені для приватних українських компаній, які втілюють проекти, що скорочують шкідливий вплив на клімат або розробляють відповідні технології.

Для участі у конкурсі інноваційних ваучерів компанії, що подають проекти повинні відповідати визначеному набору вимог:

  • Маєте бути приватною і базуватися в Україні
  • Має існувати на ринку не менше 2-ох років
  • Повинна мати стабільне фінансове становище, вона ніколи не банкрутувала, і проти вашої компанії не було і немає судових справ
  • Не може бути пов’язана з компанією надавача послуг

Які проекти можуть брати участь?

Претенденти можуть подавати різноманітні проекти, проте основною характеристикою має бути розвиток або впровадження інноваційних технологій. Наприклад:

1. Невелике виробництво, яке може скоротити своє споживання енергії за рахунок впровадження інноваційних енергетичних рішень на виробничих лініях, може отримати Інноваційний ваучер на проектні роботи чи техніко-економічний аналіз встановлення такого обладнання або програмного забезпечення.

2. Стартап, який готується до запуску кліматичної технології – може отримати фінансування на промисловий дизайн, R&D чи time-to-market.

3. Компанії розробники енергоефективних технологій можуть подавати на фінансування проекти з тестування своїх розробок, сертифікації готових продуктів та українських чи міжнародних ринках, розробку промислового дизайну, тощо.

В більшості випадків фінансування одного проекту в рамках інноваційних ваучерів не перевищуватиме €20 000.

Від отримувачів інноваційних ваучерів також буде вимагатися співфінансування у розмірі близько 25% суми ваучера.

Більше про умови фінансування можна дізнатися на сайті

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!