Українці зможуть обрати представника на «Євробачення-2023» у «Дії»

797 0
Кожен громадянин зможе максимально швидко та комфортно підтримати улюбленого виконавця.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Українці зможуть обрати улюбленого виконавця, який представить Україну на Євробаченні-2023 у Ліверпулі, за допомогою застосунку «Дія».

Джерело: віцепрем'єр-міністр – міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі

«Уперше в історії «Євробачення» зможете обрати представника від України в застосунку «Дія». Прозоро і у кілька кліків. Цього року активно цифровізуємо традиції «Євробачення». Маємо класні результати. У травні понад мільйон українців по всьому світу подивилися Євробачення в «Дії». А вже в жовтні пів мільйона громадян обрали трійку журі Нацвідбору в застосунку», – зазначив він.

Читайте також: Стало відомо, хто увійшов у фінал нацвідбору на Євробачення

За словами Федорова, тепер кожен громадянин зможе максимально швидко та комфортно підтримати улюбленого виконавця, який представить Україну на Євробаченні-2023 у Ліверпулі за допомогою застосунку «Дія».

«Попри наміри росії залякати та знищити все українське, ми активно розвиваємо і цифровізуємо культурну галузь, адже культура – фундамент сталого громадянського суспільства», – додав він.

Нагадаємо, українці обрали в застосунку «Дія» претендентів у журі на Нацвідбір Євробачення-2023, серед лідерів – Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна. 67-й пісенний конкурс Євробачення пройде у Ліверпулі у травні 2023 року. Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, а фінал – 13 травня. У ньому візьмуть участь 37 країн.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!