Усе про зміни в мобілізації в Україні та де не варто у Львові купувати квартири. Підсумки доби

2221 0
Нині 23 травня та 820 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: Забудови у Львові, де не варто купувати квартири: міськрада оприлюднила перелік. До нього увійшло 15 житлових комплексів на території Львівської громади.

Читайте також: Суд наклав арешт на незаконно приватизовані пам’ятки на Подолі. Як у Києва повторно вкрали історичну забудову. Компанія мала відновити будинки, та натомість привласнила їх.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 121 бойове зіткнення, противник завдав чотири ракетних удари п’ятьма ракетами, 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів та 376 ударів дронами-камікадзе, здійснив 3280 обстрілів позицій наших військ. Ворог концентрував свої зусилля у Харківській області, а також на Покровському та Курахівському напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали вогневого ураження по чотирьох районах зосередження особового складу, двох пунктах управління, двох станціях управління БпЛА, одному засобу РЕБ, двох гарматах та ЗРК С-400. За наявною інформацією українські воїни знищили російський штурмовик Су-25.

Читайте також: Львівська волонтерка нагадує Зеленському, що родини військових чекають на його підпис. Верховна Рада України проголосувала за правку щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги для військовослужбовців незалежно від наявності в них статусу учасника бойових дій. Директорка Благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська пояснює, чому це важливо та звертає увагу президента на те, що родини військових просять підписати зміни якнайшвидше.

Та: Львівські волонтери висадять новий ліс на місці того, що згорів через падіння «Шахеда». Йдеться про ліс на Золочівщині, який згорів 20 травня.

Тема дня: Повістки, відстрочка, штрафи й ТЦК. Усе про зміни в мобілізації в Україні. В Україні набув чинності новий закон про мобілізацію №10449. Разом з цим, багато аспектів процесу призову, зокрема, видачі повісток, оновлення військово-облікових даних тощо, регулюватимуть за допомогою підзаконних нормативно-правових актів, які приводитимуть у відповідність до нового законодавства. Tvoemisto.tv пояснює, що змінилося та оновлюватиме цей матеріал, коли з’являтиметься нова інформація.

Читайте також: На Львівському залізничному вокзалі відкрили рекрутинговий центр до армії. Тут спеціально навчені працівники надаватимуть інформацію щодо вакансій у ЗСУ.

Ключові події:

1. Нині в Україні цілий день діятимуть графіки відключень світла. Причина. Усе через щільну хмарність у більшості регіонів України, через яку сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії. Відповідно, в енергосистемі збільшиться обсяг дефіциту.

Читайте також: Місто на Львівщині може залишитися без водопостачання. Що відомо. Шахти «Львіввугілля» заборгували водоканалу 13 млн грн.

Та: Де у Львові можна підзарядитися під час відключень світла. Онлайн-карта закладів. У цій карті є кафе, ресторани й коворкінги, які мають генератор чи укриття;

2. Середня зарплата у відомому готелі у Винниках становить понад 6 тисяч грн. Елітний відпочинковий комплекс «Emily Resort» довкола колишньої водойми у Винниках розбудувала родина бізнесмена Григорія Козловського.

Читайте також: На оренді техніки для будівництва Подільського мосту «розпиляли» 24 млн грн, – прокуратура. У справі оголошено другу підозру.

Окрім того, у Києві завершили ремонт Дегтярівського шляхопроводу.

Та: «Буде тільки краще». Соколова перепросила за провокативну рекламу гарячої лінії «Варто жити» і анонсувала нову. Фонд випустить нову рекламу на основі пропозицій українців;

3. Вступ до львівських гімназій після 4 класу. Коли і які іспити складати. У Львові є шість ліцеїв та гімназій, куди школярі можуть вступати після 4 класу. Зараз триває реєстрація, а самі вступні випробування у більшості ліцеїв та гімназіях заплановані на початок червня. Tvoemisto.tv пропонує перелік навчальних закладів, куди діти можуть вступати після 4 класів.

Читайте також: У Львівській медакадемії імені Крупинського обрали ректора. Ним став чинний керівник Андрій Кривко.

Та: Зцілюватимуть рани війни. У Львові відкрили нову клініку. Український католицький університет відкрив у Львові медичну клініку на вул. Панаса Мирного, 24А, яка стане освітньо-практичним хабом.

Окрім того: Яку допомогу надають дітям у нейрохірургічному відділенні лікарні Львова;

4. У Львові з аварійних будівель «Електрону» облаштують житло. Планується збереження цінних історичних фасадів.

Читайте також: У Львові зведуть багатоквартирний будинок з житлом для захисників. Будинок розташовуватиметься у мікрорайоні Під Голоском.

Та: На Львівщині хотіли реконструювати міст за понад 6 млн гривень. Після втручання БЕБ тендер скасували. Підприємець-переможець не відповідав критеріям.

А також: Поїзд Київ-Варшава стане швидшим. Новий розклад. Час подорожі зменшиться на 1 годину 23 хвилини;

5. Поблизу центру Львова планують облаштувати новий сквер. Йдеться про ділянку на вул. Чернігівська, 21.

Читайте також: Екологи врятували від забудови ліс із печерою Геонавт на Київщині.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!