Київ

В КМДА заявили, що не знали про незаконне будівництво спорткомплексу X-Park у парку «Муромець»

982 0
Департамент економіки та інвестицій КМДА співпрацює зі слідством

Департамент економіки та інвестицій КМДА не отримував інформацію про порушення умов договору про облаштування Всеукраїнського парку пам’яті борців за свободу і незалежність України у Києві на острові «Муромець». Про це заявила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

«Департамент економіки та інвестицій КМДА співпрацює зі слідством, надає правоохоронним органам запитувану документацію з метою неупередженого та об’єктивного розслідування в рамках досудового розслідування Державного Бюро розслідувань у кримінальному провадженні щодо можливих порушень при реалізації інвестиційного проєкту з облаштування спортивного парку на території парку «Муромець», - йдеться у повідомленні. 

Мельник також зазначила, що станом на 27 червня 2023 року висновки уповноважених органів щодо можливих порушень інвестором умов інвестиційного договору до Департаменту не надходили. Ця інформація також відсутня і в щоквартальних звітах інвестора та замовника здійснення заходів з облаштування спортивного парку. 

«Разом із тим у межах компетенції Департаментом підготовлено та направлено звернення до структурних підрозділів КМДА, замовника та інвестора для опрацювання викладеної в листах ДБР інформації та вжиття заходів реагування», – зауважила Мельник.

Нагадаємо, суд заарештував 10 га землі на острові «Муромець» у Києві та понад 80 будівель, які там розташовані. 

За даними слідства одне зі столичних товариств уклало із КМДА інвестиційний договір на майже 150 млн грн для будівництва Всеукраїнського парку пам’яті борців за свободу і незалежність України у Києві. 

Компанія мала облаштувати парк для проведення спортивно-масових заходів, побудувати дитячі майданчики, зони дозвілля та відпочинку. Натомість компанія самовільно побудувала близько 80 об’єктів нерухомості, які не були передбачені проєктно-кошторисною документацією. Зокрема, замість обумовлених спортивних майданчиків товариство звело ресторан та котеджі.

У ДБР наголосили, що Департамент економіки та інвестицій КМДА не здійснював належний контроль за виконанням та дотриманням умов інвестиційного договору.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!