Київ

В Києві 72-річну медсестру підозрюють у наданні довідок з фіктивними діагнозами «ухилянтам»

648 0
«Послуга» коштувала від 5 до 8 тисяч доларів
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Двох жителів Броварів і киянку затримали за підозрою у сприянні виїзду військовозобов'язаних за кордон. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, а також поліція Києва.

За даними слідства, двоє броварчан та мешканка столиці організували виготовлення для чоловіків тимчасових посвідчень про непридатність до військової служби. Чоловіки підшукували "клієнтів". Їхня спільниця – 72-річна медсестра однієї зі столичних лікарень допомагала отримати меддовідки з фіктивними діагнозами. Документи давали підстави військовозобов'язаним виїжджати за кордон.

«Послуга» коштувала ухилянтам від 5 до 8 тисяч доларів.

Нині трьом організаторам схеми оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Їм загрожує до 9 років ув'язнення. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

У межах слідства правоохоронці провели низку обшуків за місцями проживання підозрюваних, у медичних установах Києва і в Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Київської області. Перевіряють причетність інших громадян до протиправної діяльності.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) зібрало і систематизувало інформацію щодо  організації діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК) для проведення комплексного дослідження корупційних ризиків. Агентство встановило, що відсоток осіб, визнаних ВЛК обмежено придатними у Києві у 2022 році дорівнював 14%, а у 2023-му склав – 23%. Такі розбіжності можуть свідчити про корупцію під час проходження ВЛК.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!