Київ

В Києві провели операцію з трансплантації серця 12-річній дівчинці

770 0
Це вже 28-ма трансплантація серця цього року в інституті.

В Інституті серця МОЗ України пересадили сереце дванадцятирічній дівчинці, яка чекала на операцію понад рік. Про це повідомляє Інститут серця МОЗ України.

Рік тому в дівчинки діагностували кардіоміопатію, тому врятувати її могла лише трансплантація.

Відомо, що донором став 38-річний чоловік, якому лікарі констатували смерть мозку, а рідні дали дозвіл на пересадку його органів.

«Дякуємо родині донора за це надважке й надважливе водночас рішення. Сьогодні ми врятували ще одну дитину завдяки вам», - зазначили лікарі.

В Інституті серця розповіли, що попереду в пацієнтки дуже відповідальні місяці реабілітації за постійної підтримки та нагляду лікарів.

Це вже 28-ма трансплантація серця цього року в інституті.

Нагадаємо, у липні в Інституті серця МОЗ виконали трансплантацію серця 6-річній дитині вперше в Україні.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!