Наступного тижня київський фунікулер відновить роботу

1194 0
Під час активних бойових дій під столицею фунікулер законсервували.
Київський фунікулер. Фото: Вікіпедія

Київський фунікулер. Фото: Вікіпедія

У понеділок, 10 жовтня, відновить свою роботу київський фунікулер. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. 

«Фунікулер підготовлений до відновлення експлуатації, запуск підйомника отримав погодження від органів захисту культурної спадщини. Тож з понеділка вже можна скористатися приємними поїздками на столичному фунікулері», – пояснив він.

Раніше, навесні, під час активних бойових дій під Києвом фунікулер законсервували, адже підйомник має статус пам’ятки архітектури, історії, науки і техніки. Особливою цінністю пам’ятки є вітражі авторства українських художників Валентина Задорожного та Миколи Шкарапути, розміщені у вестибюлях.  

Читайте також: У Києві почалося «бабине літо» 

У червні, продовжує Кличко, фунікулер пройшов плановий щорічний ремонт. Під час робіт фахівці «Київпастрансу» здійснили технічне обслуговування і обстеження вузлів, агрегатів, рушіїв та систем підйомника. Система безпеки вагонів фунікулеру успішно пройшла випробування під великим навантаженням. Також обстежили колії та контактну мережу. 

Нагадаємо, столичні дорожники розпочали ремонт покриття з бруківки на вулиці Михайла Грушевського. Працюють на ділянці від вулиці Садової до стадіону ім. Лобановського. Роботи триватимуть протягом двох місяців.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!