Відбудова області та зміни у роботі громадського транспорту. Головні події дня у Києві

767 0
Дайджест новин за 22 липня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Війна з рф

Українські військовослужбовці сил Протиповітряної оборони з кожним днем працюють все ефективніше. Відсоток перехоплених і збитих російських ракет, за словами секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данилова, за допомогою яких окупанти намагаються завдавати ударів по українських містах, зростає. 

Крім того, за даними британської розвідки, росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет для ударів по наземних цілях. 

Ситуація на тимчасово окупованих територіях

Росіяни на тимчасово окупованих територіях намагаються залучити українську молодь до новостворених проросійських організацій. З цією метою, акцентують у Головному управлінні розвідки Міноборони, активно формуються «громадські організації» на кшталт «молоді будівельники Херсонської області», «молодь Херсона» та ін. Участь в них української молоді дедалі частіше набуває примусового характеру. 

Вступ України до Європейського Союзу

До кінця року парламент ухвалить необхідні закони, потрібні для старту переговорів про вступ до Євросоюзу. За словами голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, основна активність по євроінтеграційному трекові у сесійній залі розпочнеться у вересні. Необхідно інтегрувати в українське законодавство міжнародні стандарти у питанні боротьби з відмиванням коштів, внести зміни у закон про олігархів тощо.

Викриття махінацій з гуманітарною допомогою 

Засновника та керівника однієї зі столичних мереж магазинів, що спеціалізуються на продажі товарів військового призначення, викрили на махінаціях з гуманітарною допомогою. Як повідомляють у Державному бюро розслідувань, підприємці звернулись до однієї зі столичних військових частин із пропозицією привезти для них безплатно бронепластини та захисні шоломи. Вони обіцяли закупити їх власним коштом за кордоном.

Однак замість того, аби безоплатно передати товар військовим, запропонували керівництву частини викупити приладдя за ринковою вартістю. Коли військові відмовили, підприємці почали тиснути на них. Водночас бронепластини та шоломи були виставлені на продаж через мережу власних магазинів.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі до 7 років.

Транспорт 

Із 08:00 23 липня до 20:00 24 липня та щоденно з 25 липня до 1 серпня з 11:00 до 13:00 змінюються маршрути руху трамваїв №14 та №18. Зміни, пояснюють у міській адміністрації, пов’язані із ремонтом трамвайних колій на вулиці Глибочицькій. Зазначені трамваї курсуватимуть за маршрутом №15 «Проспект Відрадний – вулиця Старовокзальна».

Демонтаж кіосків 

У столиці біля станцій метрополітену продовжують демонтаж МАФів, що перешкоджають доступу громадян до укриттів та сховищ. Демонтаж здійснюється на підставі рішення, прийнятого Радою оборони міста Києва. Ідеться про переміщення тимчасових споруд із локацій, де вони перешкоджають доступу населення до укриттів. 

«Зміцнення системи захисту громадян та безперешкодний доступ до укриттів та сховищ – це беззаперечний пріоритет як у нинішніх жахливих реаліях, так і в подальшому, оскільки питання безпеки та оборони залишатиметься питанням №1. Ми сподіваємось, що власники МАФів це також розуміють і терпляче поставляться до необхідності очистити території біля метро», – говорить заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Відбудова Київської області

На  території Бучанської громади цим літом розпочнеться перше нове будівництво після деокупації. Мова про будівництво сучасного комплексу в Синяку, який поєднає в собі ЦНАП, амбулаторію та поштове відділення. Це стало можливим завдяки підтримці Угорщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!