Відновлення роботи дитсадків та воєнні навчання на кордоні з Україною. Головні події дня у Києві

674 0
Дайджест новин за 30 травня.
Фото: Київська МДА

Фото: Київська МДА

Безпекова ситуація 

Голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов прокоментував інформацію про нібито повторний наступ на столицю. 

«Наразі, якщо дивитися на Брянську та Курську області, то фактичних ознак формування військ ми не спостерігаємо. Однак знаємо, що російська федерація може також використовувати і території білорусі. Росія від своєї агресивної мети оволодіти всією території України не відмовилась. Київ як столиця є пріоритетною ціллю для захоплення російськими військами», – наголосив він.

Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу, небезпека повторного наступу залишається. 

Водночас з 22 червня до 1 липня у гомельській області білорусі, що межує з Україною, відбудуться планові мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами. 

Відновлення після війни 

У Києві виділили майже 600 мільйонів гривень та почали реконструкцію в капремонт житлових будинків і приміщень соціальної інфраструктури, пошкоджених обстрілами російських варварів.

Загалом відновити потрібно майже 390 будівель. Із них понад 220 – це житлові будинки. Інші – об’єкти соціальної інфраструктури (медзаклади, садочки, школи, установи соціального захисту, адмінбудівлі).

Садочки  

Із 1 червня в столиці відновить роботу частина дитячих садків. Відкриють спочатку 34 дитсадки в різних районах міста. Відновлять свою роботу тільки ті дитсадки, в яких або поруч із якими є укриття. Підставою для прийняття дитини в садочок буде довідка від обох батьків про те, що вони працюють. 

Також до відновлення роботи готові 14 приватних садочків столиці.

Водночас у Київській області станом на сьогодні очно запрацювали 65 закладів дошкільної освіти. З них 53 заклади комунальної форми власності та 12 приватних.

Благоустрій

Сквер київських інтелігентів на перетині вулиць Гончара й Велика Житомирська відремонтували та оновили. У рамках поточного ремонту скверу влаштували поливо-зрошувальну систему, встановили нові лави. Також було висаджено 3 ліквідамбри, майже 260 кущів, злакові рослини та квіти, відновлено газон. 

Дерусифікація

У Броварах демонтували техніку радянського періоду в парку «Перемога». Наразі міська влада зібрала декілька пропозицій щодо розміщення нових, сучасних, українських символів у цьому парку. Зокрема, є ідея розмістити на центральній алеї парку макет української «Мрії».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!