Візит Байдена до України - малоімовірний, але скоро призначать посла

965 0
Водночас невдовзі мають призначити посла США в Україні.
Фото: AP

Фото: AP

Президент України Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена до України. Наразі глава Америки не дав офіційної відповіді. Однак, на думку пресаташе посольства США в Україні Деніела Ленгенкемпа, навряд чи Байден зараз погодиться приїхати в Україну. Про це він повідомив в інтерв'ю Tvoemisto.tv.

Читайте також: Міноборони Британії опублікувало карту можливого вторгнення Росії 

«Я ще не чув офіційної відповіді, але враховуючи те, що ми закликаємо американських громадян виїхати з України, я не думаю, що зараз він зможе погодитися на це. Це якщо жартома… Насправді ж ситуація дуже серйозна і ми повинні стежити за безпекою наших громадян, тому ми їх просимо виїхати. Таким чином, ми не намагаємося створювати паніку, а навпаки – агресивно, активно розповідати, що ми бачимо з російських дій і, таким чином, зруйнувати їх плани», – сказав він.

Разом з тим, невдовзі мають призначити посла США в Україні. Цю посаду не обіймали більше двох років. Сам по собі процес є довготривалим, оскільки кандидата номінують, подають кандидатуру українському уряду на погодження, потім його має також затвердити сенат, і тільки тоді він може приїхати послом.

Читайте також: А що буде, якщо? Як Львів підготувався до можливого нападу Путіна

«Ім’я кандидата назвали, але це ще не було офіційно. Офіційно людину ще не призначили. Але я можу вас запевнити, що одним із перших міст, яке відвідає новий посол в Україні – це буде Львів, бо це одне з наших улюблених міст», – зауважив Деніел Ленгенкемп.

Зазначимо, що у ЗМІ з’явилась інформація, що незабаром американську дипломатичну місію в Україні може повноцінно очолити нова пані посол – Бріджит Брінк, пише Радіо Свобода. Її кандидатуру вже схвалив президент Джо Байден, але офіційно поки не представив – у Білому Домі чекають на узгодження дипломатки владою України.

Про те, чому посольство США переїхало з Києва до Львова, які у них плани у Львові та що знає відомство про ситуацію з імовірним вторгненням Росії, читайте в інтерв'ю пресаташе американського посольства Деніела Ленгенкемпа.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!