Київ

Внаслідок російського обстрілу в Києві пошкоджена кіностудія Pronto Film

466 0
В кіностудії створили низку фільмів, зокрема, історичну драму «Поводир», психологічний трилер «Деліріум» та фільм «Довбуш», що став найкасовішим українським ігровим фільмом 2023 року.

21 березня, під час російського обстрілу в Києві зазнала пошкоджень кіностудія Pronto Film. Про це повідомив режисер Олесь Санін.

«Тут я зняв практично всі свої фільми. Люди цілі! А Кіно творять люди. Вікна заскляться, стіни відремонтуються. Будемо жити!», – зазначив Санін.

В кіностудії створили низку фільмів, зокрема, історичну драму «Поводир», психологічний трилер «Деліріум» та фільм «Довбуш», що став найкасовішим українським ігровим фільмом 2023 року.

Генеральний продюсер та власник кіностудії Pronto Film Максим Асадчий вкоментарі для УП.Культура  розповів про пошкодження.

«Уламки ракети впали за 30-40 метрів від студії, тому до нас одразу дійшла вибухова хвиля. Нею позносило вікна – деякі тріснули, деякі просто вибило. Також постраждали внутрішні двері, по стіні пішла тріщина і її майже рознесло. Двері одні розпалися просто навпіл, інші просто не відкриваються. Але що лишається робити, ми вже все заклеїли і будемо відновлювати», – розповів продюсер.

Нагадаємо, у ніч на 21 березня 2024 року Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Сили протиповітряної оборони знищили над Київщиною усі повітряні цілі — 2 балістичні і 29 крилатих ракет, повідомили у повітряних силах ЗСУ.

Уламки збитих ракет впали у кількох районах Києва: пошкоджені житлові будинки, 6 закладів освіти, складські будівлі та авто. Травмовані 13 людей, чотирьох госпіталізували.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!